Castelló de Rugat i Aielo de Malferit posen punt i final a les rutes senderistes 2017 a la Vall d’Albaida

0
1640
Els senderistes ja han passat per Bèlgida

Del 16 de setembre al 10 de desembre, 25 pobles han oferit als participants pel racons mésbells dels termes municipals

El passat cap de setmana, una trentena de persones a Bèlgida i una vintena a Pinet van desafiar el fred per a disfrutar del penúltim cap de setmana senderista de 2017que acaben la setmana que ve a Castelló de Rugat dissabte i Aielo de Malferit diumenge. Un clàssic de la tardor que enguany ha guiat centenars d’excursionistes cada cap de setmana des del 16 de setembre pels racons més belles de 25 termes municipals. Com subratlla el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, “un terç de la Vall d’Albaida és territori protegit i les rutes senderistes són una excel·lent oportunitat per a comprendre per què”.

La ruta del dissabte a Castelló de Rugat partirà del poliesportiu de Castelló de Rugat. A uns metres es creuarà la carretera per a seguir el camí fins arribar a una intersecció en la cap a la Nevera de Racons, on espararà per a observar i explicar el que va representar per al municipi, i la ruta de la Serra, pel camí principal de la qual se seguirà sense deixar-lo fins arribar a la indicació per a visitar la font Nova i el mirador del Benicadell, des d’on es podrà contemplar el paisatge. Es reprendrà de nou el camí principal fins a la intersecció per a anarcap almirador de l’Àguila ola font d l’Estaca, el destí d’esta ruta de huit quilòmetres i quatre hores de dificultat mitjana.

De huit quilòmetres també, però en tres hores és la ruta que proposa diumenge Aielo de Malferit. A les 9h del matí, s’eixirà de l’ajuntament pel camí de Vallada cap al Maset on es pararà per a esmorzar. Desprès s’agafarà el camí de la falda de l’Ombria cap al barranc de Juncar on es realitzarà una solta d’aus. El recorregut continuarà cap a la central de la llum on es realitzarà una explicació patrimonial i finalment, es tornarà al poble.

Les rutes comencen a les 9 del matí i cal inscriure’s abans del dijous de migdia al portal turístic www.valldalbaida.com. Tenen un cost de 2 euros en concepte d’assegurança i degustació gastronòmica, encara que en alguns municipis les rutes estan totalment subvencionades per l’Ajuntament. Estan organitzades pel departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i els centres excursionistes de la comarca i compta amb el patrocini del Pla de competitivitat de la Vall d’Albaida del qual formen part l’Agència Valènciana de Turisme, la Diputació i la pròpia Mancomunitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here