Castelló de la Ribera recuperarà el cinema d’estiu ‘Califòrnia’

0
1867
Maria Josep Amigó ha visitat la instal·lació de Castelló de la Ribera

La Diputació de València col·laborarà en la recuperació de l’antic cinema municipal de Castelló de la Ribera per a l’activitat cultural local

Castelló de la Ribera recuperarà i restaurarà l’antic cinema municipal d’estiu Califòrnia, per tal de que torne a oferir projeccions cinematogràfiques a la ciutadania i resulte un espai d’activitat cultural. Per a dur a terme la intervenció la localitat rebrà l’ajuda de la Diputació de València, segons ha confirmat la vicepresidenta de la corporació provincial.

En concret, el cinema Califòrnia, situat a l’aire lliure, amb zones de llotges, ha constituït un dels espais més singulars del municipi destinat a la projecció de pel·lícules, molt especialment durant els mesos d’estiu i els caps de setmana. Tradicionalment també s’han celebrat concerts de la Societat Musical Lira Castellonenca –actualment Lira Castellonera– i d’altres cites i espectacles musicals. Actualment, el seu estat de deteriorament ha obligat a escometre diferents intervencions de conservació i rehabilitació. Amb una recent ajuda de la Diputació de València, per valor de 60.000 euros, s’ha procedit a la rehabilitació d’una part de les llotges, i s’està a l’espera d’una nova aportació de fons provincials per completar aquesta remodelació i tornar a guanyar aquest espai cultural per a la ciutadania.

Maria Josep Amigó ha reivindicat «l’enorme patrimoni cultural que atresora Castelló» i, més en especial, «els diferents projectes de restauració iniciats en espais de gran valor, per tal de recuperar-los per al gaudi dels veïns i veïnes del municipi». Aquest és el cas del cinema Califòrnia, però també del Teatre Ideal, un edifici amb més d’un segle d’història, en el que s’invertiran 240.000 euros –entre fons provincials i recursos del Fons de Cooperació Local– per a la renovació de la tramolleria i l’escenari, així com millorar l’accessibilitat de l’immoble afavorint l’accés de persones amb mobilitat reduïda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí