El castell de Cullera acull la primera edició del Cicle Internacional de Tango

0
880
Imatge del cartell del festival que se celebrarà a Cullera

L’esperit del tango envairà la localitat de la Ribera Baixa per als seus concerts ‘Desde dos orillas’

La companyia argentina Berretín, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cullera i la seua regidoria de Patrimoni, realitzarà dos concerts on els artistes aprofitaran la majestuositat del Pati d’Armes del castell per a desenvolupar la seua obra. Els espectacles, que tenen lloc els dies 26 d’agost i 2 de setembre a les 21.30 h, estan emmarcats dins de la primera edició del Cicle Internacional de Tango.

L’obra pretén canviar la concepció que té la gent respecte als tangos. Per a açò s’ha triat un repertori de peces del cançoner clàssic del gènere. D’una banda, temes famosos que la gent pot identificar i així empatitzar amb ells, i d’altra alguns menys coneguts, però de major riquesa i bellesa en la seua execució.

La directora de la companyia i de l’espectacle, Analía Bueti, arriba a Cullera amb grans idees. «Intentem llevar la idea que el tango és un gènere avorrit. Volem que es veja com una experiència emocional i divertida», ha explicat. A més, l’espectacle barreja històries que s’explicaran entre peça i peça, anant des dels tangos fins a les milongues i passant pels valsos.

‘Desdedos orillas’, títol que fa referència a les diferents procedències dels seus artistes, tindrà uns artistes i un repertori diferent els dos dies. L’elenc del dia 26 d’agost estarà format per Bueti, cantant encarregada de posar-li la veu a l’espectacle, reconeguda per la seua labor en la difusió del tango i coneguda en alguns mitjans com l’ambaixadora del tango a la Comunitat Valenciana. L’acompanyaran Aníbal Corniglio, guitarrista famós per la seua participació activa en el panorama dels tangos de Buenos Aires, i Mariano Siccardi, pianista, compositor i arreglista acostumat a acompanyar a grans artistes de l’escena dels tangos d’Argentina.

El dia 2 de setembre serà Hernán Genovese el cantant de l’espectacle. A més, comptarà amb la participació de Bueti com a artista convidada. Amb açò, el públic podrà gaudir de les diferències entre els tangos interpretats per una dona i un home.

El format pretén ser una mica més que un concert. Jugant amb la interacció entre els músics i la veu, s’involucra a l’espectador fins a aconseguir una empatia que no vol deixar a ningú impassible.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here