Cas d’èxit: Sagunt

0
3169

Pensar en global i actuar en local, aquesta és la línia de pensament per a definir una estratègia de desenvolupament de cara al creixement d’una ciutat o comarca.

En el cas de Sagunt se suma que amb un 0,94% de creixement demogràfic la primera ciutat en més de 35.000 habitants que creix i sobrepassa la mitjana de l’autonomia que està en -0,37%, açò és degut a una reactivació de l’economia en la capital de la comarca del Camp de Morvedre?

Si anem a les estadístiques pures i dures l’atur se situa a dia 31 de desembre de 2017 en 5.007 en front dels 6.768 del 31 de març de 2015, un decrement substancial que ha vingut acompanyat de la instal·lació d’empreses i en la recuperació de sectors tocats durant la crisi.

Així doncs podem vincular el creixement demogràfic en 2016 de Sagunt i el Camp de Morvedre front al descens generalitzat de les grans ciutats valencianes amb les bones perspectives econòmiques de la ciutat i ha declarat que estes dades assenyalen la tendència positiva en termes d’ocupació i de recuperació de Sagunt i del Camp de Morvedre.

Sagunt ha augmentat en 839 habitants, la qual cosa suposa un 1’3% respecte a l’any anterior i situa Sagunt com la ciutat valenciana de més de 35.000 habitants que més creix percentualment i que arriba els 65.278 habitants.

Globalment la relació entre creixement poblacional i creixement econòmic no és casual. El treball és un factor productiu i, com a tal, és font de creixement. Ningú argumenta que una major acumulació de capital siga un obstacle per al creixement i, no obstant açò, aquest tipus d’arguments es fan amb la població. Després de l’argument que la població és un impediment, està la idea que hi ha rendiments decreixents al factor treball.

Que Sagunt creixerà si hi ha més empreses instal·lades en ella, doncs hauria de ser el més lògic, que no arribarem als 200.000 habitants, com és va vaticinar en un document anomenat Sagunto1975 on és parlava de la instal·lació de la IV Planta, fallida, on hui està Parc Sagunt I i possiblement el II, això ho marca la lògica del creixement sostenible.

Albert Llueca

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí