Carreteres fa la primera proposta a la Font de la Figuera per solventar el problema d’inundacions per les pluges

0
1179
Imatge de la trobada dels representants de la Font de la Figuera

L’Ajuntament recorda que les afeccions de les obres de l’autovia i la via fèrria van deixar a finals de l’any passat uns danys per valor de prop de 700.000 euros arran del temporal

L’Alcalde, la Regidora de Medi Ambient i tècnics en aquesta matèria de l’Ajuntament i la Direcció General d’Urbanisme acaben de reunir-se amb representants de demarcació de Carreteres i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Amb l’objectiu de recordar els greus problemes que pateixen les infraestructures locals cada vegada que un episodi de pluges provoca vessaments en els barrancs per la deficient canalització de les aigües, el consistori reclama una solució urgent que passa per la reconducció d’aquests recursos pluvials fins a la rambla del Cànyoles per pal·liar els danys vinculats a les inundacions.

En aquesta reunió rebien a l’Ajuntament el Cap de Demarcació de Carreteres, Ismael Ferrer i el Comissari d’Aigües, Francisco Javier Ferrer.

Carreteres assegura dur a terme una primera actuació en què rectificarà part de la problemàtica, sobre el 25-30% del que l’ajuntament valora del total.

Al mateix temps, el Comissari d’Aigües ha avançat que ADIF busca una solució final a tota la problemàtica d’aigües que arriben des de l’Encina fins al Barranc d’Ernesto (Gil-Martínez). Les solucions que es plantegen passen per intentar eliminar les aportacions d’aigua al Barranc dels Molins de manera que tornen al punt de partida abans de la construcció de la nova carretera.

En paraules de l’alcalde, Vicent Muñoz, «l’equip de Govern que presideixc ha anat construint ponts a força reunions per defensar la normalitat a la Font de la Figuera per tal de resoldre els greus problemes provocats per les escorrenties i el desviament de les aigües per nostre terme municipal que evidentment no està preparat per a tants cabals «. Coincideix amb la Regidora d’Agricultura i Infraestructures, Carmen Asensi, la qual també comparteix amb Muñoz certa alegria per veure que les solucions a aquesta problemàtica avancen.

L’alcalde agraeix encara que tard, que per fi haja tingut lloc aquesta reunió, primera que integrava a la mateixa taula a l’Ajuntament, Conselleria d’Urbanisme, Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Demarcació de Carreteres. «Estem utilitzant tots els mitjans a l’hora de plantejar solucions al Ministeri de Foment (Carreteres i ADIF) i CHX, acudint a totes les instàncies per sumar i liderar conjuntament i també en l’àmbit de l’administració autonòmica i provincial per rebre tots els ajuts possibles, tant tècniques, com de valoració».

Una vegada rebuda oficialment la proposta per ser revisada amb més deteniment, es convocarà un Consell Agrari Municipal per a poder explicar els avenços obtinguts.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí