Carlos Mazón (PP) afirma que les retallades a l’Hospital d’Ontinyent afecten a tot el Departament de Salut i obvia l’Hospital de Xàtiva

0
2144
Imatge de la visita de Carlos Mazón a l'Hospital d'Ontinyent.

El líder del PPCV extén als 63 municipis del Departament de Salut la retallada de l’Hospital d’Ontinyent, quan d’aquest centre depenen 12 localitats

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha visitat l’Hospital d’Ontinyent, on el tancament de la planta de Medicina Interna ha provocat les queixes i manifestacions dels veïns. Per criticar la mesura Mazón ha afirmat aquest dijous que “les retallades” de la Conselleria a l’Hospital d’Ontinyent “condemnen a l’oblit i a la desatenció a la població de 63 municipis”, una afirmació que obvia que al departament de salut l’hospital de referència és el de Xàtiva.

Així el president del PPCV assenyala que el departament de Xàtiva-Ontinyent atén 63 municipis de les comarques de la Vall d’Albaida (24), la Costera (19), la Ribera Alta (13) i la Canal de Navarrés (7). Però aquesta extensió de 63 municipis no està adscrita tota a l’Hospital d’Ontinyent, sino que son 12 els municipis els que hi depenen.

Però Mazón, centrant-se en la comarca ha manifestat que «no sols Ontinyent està patint retallades. També s’ha tancat el servei de diàlisi a la Vall d’Albaida i s’ha eliminat dermatologia, a més del desmantellament continuat de l’Atenció Primària”, ha indicat.

El líder popular afegia que «aquest tancament és una demostració més del desinterés de Puig per la sanitat valenciana. Falten professionals, presenten el pla d’estiu amb retard i malament i es tanquen consultoris i serveis als hospitals”, ha assenyalat.

Mazón ha assenyalat que aquests tancaments “a més de provocar una desatenció, suposen que la població haja de desplaçar-se per a ser atesa a l’hospital de Xàtiva o fins i tot a València. És un inconvenient especialment per als majors que tenen més dificultats per a desplaçar-se, a més de la constatació de l’abandó a les comarques com la Vall d’Albaida, la Costera o la Canal de Navarrés que lluiten contra la despoblació”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí