Carlet tanca les I Jornades d’Igualtat i Coeducació analitzant les noves masculinitats

0
266
Imatge de les jornades de coeducació de Carlet

En les jornades han participat al voltant de 70 professors i mestres de totes les etapes educatives

La Casa de la Cultura de Carlet ha acollit les II Jornades d’Igualtat i Coeducació Afectivosexual. Unes jornades organitzades pel CEFIRE de Xàtiva en col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Carlet, orientades al personal docent.

Este jornades, a les quals s’han inscrit al voltant de 70 professors i mestres de totes les etapes educatives, han estat orientades a conéixer els avanços teòrics de l’educació inclusiva i a sensibilitzar sobre la importància d’una acció educativa que potencie la igualtat com a prevenció de la violència de gènere.

Les jornades han estat impartides per l’experta en coeducació Carme Ivars, que va presentar diverses eines per a previndre la violència de gènere als centres educatius. Ahir el professor de filosofia i agent d’igualtat Agustí Zaragozá proposava una perspectiva de gènere en el treball educatiu de manera transversal per a treballar la igualtat com a principal eina per a la prevenció de la violència de gènere. Zaragozá incidí en la necessitat de construir noves masculinitats al segle XXI allunyades de la masculinitat hegemònica tradicional i també en la necessitat de treballar en l’educació afectivosexual dels xiquets.

Estes jornades donen continuïtat a la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Carlet amb la formació de la comunitat educativa a través del CEFIRE. Cal recordar que Carlet ja va acollir les I Jornades de Coeducació i Prevenció de la Violència de Gènere en maig del 2018.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here