Carlet retrà homenatge al món faller amb la plantà d’una figura a la plaça de l’Ajuntament


0
732
Els artistes fallers han confeccionat la figura per Carlet.

Sota el lema «que no s’apague la flama», l’Ajuntament realitza aquest gest simbòlic amb una figura que confeccionen els germans Martínez Velló, artistes fallers

Malgrat la suspensio de les falles pels efectes de la pandèmia del coronavirus, l’Ajuntament de Carlet retrà un xicotet homenatge al món faller amb la plantà d’una figura a la plaça de l’Ajuntament que recordarà que el mes de març és el mes del foc per excel·lència.

Sota el lema «que no s’apague la flama», l’Ajuntament plasmarà amb esta figura el compromís amb les falles i el món faller. Tal com explica el regidor Josep Mur, «es tracta d’un gest simbòlic La Regidoria de Cultura Popular ha donat el vistiplau als artistes fallers Iván i Vicent.

Els germans Martínez Vello, junt al monument.

Martínez Velló, que seran els encarregats de muntar la figura d’una flama a la plaça de l’Ajuntament. La figura, de dos metres d’alçària, es plantarà el pròxim 15 de març i recollirà el testimoni de les set comissions falleres que enguany no plantaran els seus monuments, que a hores d’ara queden guardats en un magatzem municipal.

Sota el lema «que no s’apague la flama», l’Ajuntament plasmarà amb esta figura el compromís amb les falles i el món faller. Tal com explica el regidor Josep Mur, «es tracta d’un gest simbòlic que representa tot allò que són les falles, festa, cultura, però també molt de treball, el que fan els artistes fallers i tots els professionals, que enguany queda en suspens fins al pròxim mes d’octubre».

Els germans Martínez Velló planten monuments fallers a València des del 2016. En la seua curta i intensa trajectòria, han guanyat diversos premis al Cap i Casal, com els guardons aconseguits en les falles del 2019 i 2018, especialment els premis d’enginy i gràcia. A Carlet, el seu treball s’ha vist en quatre dels set monuments fallers que es planten en la ciutat, i els seus ninots han estat premiats tant en falles grans com infantils.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here