Carlet presenta un pla d’inclusió i cohesió social triennal amb 160 propostes de política social

0
288
Presentació del pla de cohesió social de Carlet

El pla d’inclusió i cohesió preveu així un període de desenvolupament de tres anys, del 2020 al 2023 i incorpora accions en cinc eixos d’actuació

L’Ajuntament de Carlet ha presentat el I Pla d’inclusió i cohesió social del municipi, un document de treball que proposa les línies bàsiques de la política social per a la població, impulsat des de la Regidoria de Benestar Social. El pla es va presentar en un acte que va reunir representants de les associacions del municipi i participants en la fase de creació d’este pla que, com la seua redactora indicava, «té vocació de ser un pla viu, ja que naix d’una diagnosi compartida en la qual han participat molts carletins i carletines, a més dels tècnics i responsables municipals».

El pla pretén donar resposta a les diferents necessitats socials de les persones en situació de risc i exclusió social, tot i que les línies de treball que es plantegen inclouen el veïnat de Carlet en el seu conjunt, ja que en alguns casos es definixen col·lectius vulnerables i en altres les actuacions van destinades a col·lectius per grups d’edat o de població en general. En este cas, tal com s’apunta al mateix pla, «la prevenció ha de ser la premissa des de la qual treballar la inclusió i cohesió social a Carlet, per a no reduir la política social únicament a l’atenció dels casos de risc o cronificats».

Pla triennal

El pla d’inclusió i cohesió preveu així un període de desenvolupament de tres anys, del 2020 al 2023 i incorpora accions en cinc eixos d’actuació. El primer, ‘Carlet amb treball’ en el qual es presenten mesures sobre formació i ocupació orientades a aconseguir la inserció laboral de diferents sectors, joves, dones, persones majors de 45 anys i persones immigrants. El segon eix, ‘Carlet amb garantia social’, aporta mesures per a garantir l’accés als serveis públics en àrees com la salut, l’habitatge, seguretat social, cultura i societat de la informació. El tercer eix, ‘Carlet amb el veïnat’, aporta mesures dirigides a fer front a l’exclusió social de persones que viuen en determinats barris de Carlet no cohesionats. ‘Carlet amb el futur’, la quarta branca d’este pla, aposta per mesures encaminades a la infància i a reduir l’empobriment infantil i finalment ‘Carlet amb mirada inclusiva’ reunix accions per a fomentar la convivència.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament d' Alzira sol·licita la contractació de 10 joves desocupats al Servef

160 propostes per a la convivència

En total, el pla quantifica en 160 mesures les que es poden dur en estos tres anys, de les quals 51 tenen un cost zero, tenint en compte que és l’administració, sense despeses extraordinàries, la que les du a terme. A més, es proposa la creació d’un Consell d’inclusió i drets socials, que faria el seguiment i vetlaria pel pla i que seria una eina participativa. La regidora de Benestar social, Lola Navarro, va agrair el treball realitzat i es «va comprometre a posar-lo en marxa perquè per això s’ha fet, tot i que no sols implica serveis socials sinó moltes altres regidories i departaments». Així mateix, aprofita per agrair la tasca del Departament de Serveis Socials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here