Carlet evita una multa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer originada a finals dels 90

0
1103
Imatge dels muntons d'escombraria de Carlet

Finalment l’ajuntament sols haurà de pagar 100 euros i no els vora 2.500 euros de la sanció imposada

L’Ajuntament de Carlet ha aconseguit evitar una multa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per una actuació de finals dels anys 90. Ara el consistori sols haurà de pagar 100 euros i no els vora 2.500 euros de la sanció imposada.

Esta sanció s’arrosega des de 2005, quan la Confederació obrí un expedient sancionador al consistori perquè a finals dels anys 90, l’Ajuntament diposita diversos muntons d’enderrocs al llit del riu Magre al seu pas per Carlet sense autorització. Arran d’esta denuncia per part de la Confederació i amb ànim de millorar el riu Magre, l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega va mantindre distintes reunions amb tècnics i responsables institucionals.

Fins i tot el comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo i distints tècnics van visitar fa uns mesos la zona, per tal de conèixer la seua ubicació in situ, interessar-se directament pel problema de l’abocament il·legal objecte de la sanció, a més d’interessar-se per distintes accions sol·licitades per l’Ajuntament per a la recuperació i conservació del riu.

Per tal d’evitar la sanció i d’acord amb les converses mantingudes amb la Confederació, l’Ajuntament, tal i com es va comprometre, ha tret els enderrocs del llit del riu i els ha dipositat en un abocador autoritzat, amb la finalitat de reparar els danys i perjudicis ocasionats al domini públic hidràulic . Amb esta acció s’ha reduït la multa a només 100 euros, però, a més, s’ha restaurat el llit del riu al seu estat original, i per això ha fet falta traure 107 camions plens de restes d’obra, que en el seu moment es dipositaren sense autorització en este paratge natural.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Carlet destina 88.000 euros a beques per als escolars

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here