Carlet dobla el pressupost per al pla d’ocupació municipal i les ajudes a les xicotetes empreses

0
1615
Les ajudes pretenen recupera l'economia dels veïns de Carlet

Es tracta d’una modificació de crèdit al pressupost de 2020 de 356.000 euros a fi d’aportar recursos d’urgència

L’Ajuntament de Carlet aprovava dijous una modificació de crèdit al pressupost de 2020 de 356.000 euros per aportar recursos d’urgència per a ajudar els carletins i les carletines. En este cas, la primera mesura que ha pres l’Ajuntament ha sigut doblar el pressupost del pla d’ocupació municipal per a 2020, una primera modificació que permetrà invertir en una primera fase 100.000 euros per a crear ocupació i pal·liar l’atur generat per les mesures del confinament.

La segona mesura ha sigut l’increment del pla de foment d’empreses amb 60.000 euros als ja assignats, un pla que durant anys ha ajudat els autònoms que obrien un nou negoci i que enguany doblarà la seua assignació per tal d’ajudar les xicotetes empreses a reflotar la situació de crisi viscuda.

A més d’estes dos primeres empentes a empreses i persones, el pla de reactivació econòmica s’adapta a les noves circumstàncies i incrementa amb 50.000 euros els diners destinats a obres de manteniment als centres escolars de primària i infantil, per a realitzar actuacions en les quanties que la llei permeta adjudicar a empreses locals i que també redundarà en la reactivació econòmica. Altres 50.000 euros s’han destinat a accions relatives a la salut de la ciutadania, com ara la compra i el repartiment de mascaretes a tota la població, personalitzades per talles segons les persones empadronades en cada domicili, productes de desinfecció específics, així com guants i mascaretes que s’han facilitat i es faciliten en llocs com el Mercat municipal o en edificis públics.

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha anunciat que «este és el primer pas per a un pla més ambiciós, que suposarà nous canvis en el pressupost per tal d’incrementar les partides destinades a l’ocupació, a les xicotetes empreses i a la sanitat». Ortega manté, això no obstant, que «en esta situació cal exigir un canvi en la legislació per a permetre als ajuntaments que estan sanejats, com és el cas de Carlet, poder gastar més diners dels que tenen estalviats. Les lleis restrictives de la hisenda pública han de flexibilitzar-se per a fer front a esta situació entre tots.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent adapta a la nova normalitat la programació cultural per oferir 17 espectacles i activitats a tots els barris

Precisament, una de les primeres mesures que l’Ajuntament de Carlet va prendre va ser la flexibilització del cobrament d’impostos municipals a la ciutadania. Mesures com ara l’ajornament tant per al cobrament d’impostos i taxes com de deutes, o l’anul·lació de la taxa de taules i cadires per al sector de la restauració. Mesures que, segons explica Ortega, suposen «una reducció d’ingressos per a les arques municipals i així i tot apostem per redoblar els esforços a reactivar la vida econòmica dels carletins i carletines.»

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here