Carlet destina 88.000 euros a beques per als escolars

0
1218
Ajuntament de Carlet

El programa XECarlet preveu atorgar 1.358 ajudes pensades per a llibres de text i material escolar i, en el cas dels menors de 3 anys, per al finançament parcial o total del cost de la matrícula

Una nova edició del programa XECarlet atorgarà ajudes valorades en 88.185 euros a les famílies carletines per a fer front a la tornada a escola. A partir del 3 de setembre, les famílies podran recollir un xec escolar canviable en els comerços de la ciutat adherits al programa.

Enguany ha sigut el segon any d’esta iniciativa que atorgarà 1.358 ajudes, 1.040 per a l’alumnat d’educació infantil i primària i 318 per a l’alumnat de secundària. Estes ajudes estan pensades per a sufragar les despeses derivades de l’adquisició de llibres de text i material escolar i, en el cas dels menors de 3 anys, per al finançament parcial o total del cost de la matrícula i part del cost de la primera mensualitat, en cas que el valor del xec siga superior al de la matrícula.

L’import de l’ajuda varia en funció del nivell escolar i de la renda per capita de les persones empadronades en la mateixa vivenda que l’alumne/a sol·licitant. En educació infantil, l’import oscil·la entre els 100 i els 50 euros, en educació primària, entre els 30 i els 60 euros i els alumnes d’educació secundària rebran una ajuda que fluctuarà entre els 30 i els 60 euros.

Els alumnes d’educació infantil de primer i segon cicle, primària, secundària i especial podran recollir el xec des del 3 de setembre fins al 31 d’octubre de 2018, ambdós inclosos. El termini màxim per al canvi del xec serà el dia 30 de novembre de 2018. Vençut el termini, l’ajuda que no s’haja fet efectiva quedarà sense efecte.

Enguany, tot i que s’han presentat menys sol·licituds, s’han atorgat més ajudes que l’any passat i s’ha augmentat en vora 9.500 € els fons destinats a esta subvenció, que pretén, segons explica la regidora Nela Aznar, “ajudar a garantir l’educació de qualitat a tots els xiquets i xiquetes del municipi i revertir en l’economia local ja que són 88 mil euros que es gastaran en comerços i escoletes locals”.

Esta nova edició de XECarlet se suma a les beques municipals i autonòmiques destinades a l’escoleta municipal Ninos i a les ajudes de la Conselleria a través del banc de llibres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here