Cáritas Ontinyent posa en marxa els ‘Punts d’Encontre’ per fomentar l’ajuda recíproca dels seus usuaris

0
1416
Els usuaris ja compten amb aquest servei de Cáritas.

Han arrancat en el Centre Anawim ubicat en el Carrer Major on s’han reunit usuaris de Cáritas de les parròquies de Santa Maria i Sant Carles

Cáritas Ontinyent ha posat en marxa, els ‘Punts d’Encontre’ una nova iniciativa destinada a crear xarxes socials i fomentar l’ajuda recíproca entre els seus propis usuaris.

Els ‘Punts d’Encontre’ han arrancat en el Centre Anawim ubicat en el Carrer Major on s’han reunit usuaris de Cáritas de les parròquies de Santa Maria i Sant Carles, acompanyats per voluntaris també de les dos parròquies. En sessions que tenen una periodicitat mensual, es pretén fonamentalment “crear comunitat”, en paraules d’Amparo Vidal, voluntària del projecte.

Al voltant d’una desena d’usuaris s’han sumat a una trobada mensual que es permet compartir idees, experiències i problemes. El diàleg és la ferramenta principal per fomentar l’ajuda front als diferents problemes que van sorgint. I això es porta a terme en pla d’igualtat, sense jerarquies, promovent la reciprocitat entre totes les persones que participen en les sessions, en una actitud d’escolta i respecte mutu.

Els usuaris de Cáritas que prenen part en aquesta iniciativa han arribat a través de les respectives acollides de les seues parròquies. L’assistència i participació és voluntària i des que s’ha posat en marxa s’ha detectat un increment en l’interès per sumar-se.

De moment només està en marxa el ‘Punt d’Encontre’ que comparteixen usuaris i voluntaris de Santa Maria i Sant Carles, on es barregen veïns i veïnes locals i d’altres nacionalitats però residents a Ontinyent des de fa uns anys. La iniciativa pretén ampliar-se a les quatre parròquies de la ciutat, sempre que trobe els voluntaris necessaris per a posar-la en marxa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí