Carcaixent signa el contracte per a la construcció i gestió del CRIS i Centre de Dia per a malalts mentals

0
1448
Imatge de la firma de l'acord

La Fundación Manantial, entitat sense ànim de lucre experta en salut mental, serà la responsable de realitzar la gestió integral dels centres

L’Ajuntament de Carcaixent i la Fundación Manantial han signat el contracte de concessió de serveis i construcció de les instal·lacions del futur Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) i Centre de Dia per a malalts mentals.

La Fundación Manantial és una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció integral de les persones amb trastorns mentals greus i amb experiència en la gestió de centres com els que estaran ubicats a Carcaixent. El pressupost d’execució de l’avantprojecte s’estableix en 1.599.261,31 euros, compta amb una subvenció de 800.000 euros de la Diputació de València que es completarà amb fons municipals. El manteniment serà a càrrec de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

A l’acte de la firma han assistit, a més de l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, la regidora de Benestar Social i Igualtat, Teresa Oliver, el president de la Fundación Manantial, Francisco Sardina, i la diputada provincial de Benestar Social, Mercedes Berenguer. Segons s’estableix al contracte, les obres hauran d’estar finalitzades abans de desembre de 2018 i està previst que comencen en el mes d’abril.

Entre els dos centres, que s’ubicaran en un solar pròxim al carrer Lira Carcaixentina, es donarà cobertura a 90 usuaris, 70 per al CRIS i 20 per al Centre de Dia. Este últim serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. Pel que fa al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), oferirà serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situacions concretes dels usuaris i de les usuàries.

Per a Paco Salom, alcalde de Carcaixent, la signatura del contracte «materialitza una demanda històrica de Carcaixent i la comarca en relació a un col·lectiu que, malauradament, continua sofrint l’estigma i l’exclusió social». Així, Salom ha remarcat que tant els malalts mentals com les seues famílies necessiten un suport ferm i decidit per part de l’Administració, suport que, sense dubte, «va a fer-se realitat en un projecte humà i de proximitat com el que estem signant hui».

Per la seua part, la regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Carcaixent, Teresa Oliver, ha recordat que el CRIS i el Centre de Dia són instal·lacions «que estem reivindicant els representants públics i els professionals de la salut mental des de l’any 1991». Per este motiu, s’ha mostrat molt satisfeta del pas endavant que suposa el contracte amb la Fundación Manantial. «Les persones amb malalties mentals greus presenten problemàtiques i necessitats múltiples, i era qüestió de justícia social promoure un sistema integral de serveis com el que es prestarà en un futur a Carcaixent. Amb les noves instal·lacions podrem assegurar l’adequada atenció, rehabilitació i integració comunitària dels malalts mentals crònics, i donar suport a les seues famílies», ha conclòs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí