Carcaixent iniciarà en breu la selecció per 20 llocs de treball per al CRIS i per al Centre de Dia de Malalts Mentals

0
1068
La diputada provincial Mercedes Berenguer ha visitat les obres de Carcaixent

Els candidats a ocupar la vintena de places hauran de ser personal especialitzat en salut mental i de manteniment i serveis

L’alcalde de Carxaixent, Paco Salom, ha avançat que en breu s’iniciarà el procés per a la contractació de personal per al futur Centre de Dia i CRIS per a malalts mentals de Carcaixent. Com ha explicat,la selecció i formació correspon a la Fundación Manantial, encarregada de la gestió dels centres,amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carcaixent. Salom ha realitzat estes declaracions durant la visita dela diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, a les obres de les instal·lacions que està previst que finalitzen el proper mes de novembre amb l’objectiuque els centres entren en funcionament en el mes d’abril.

La construcció del CRIS i Centre de Dia ha sigut possible gràcies a la cooperació interinstitucional entre la Diputació de València, la Conselleria i l’Ajuntament de Carcaixent, amb un pressupost d’execució d’1.613.275 euros i una subvenció de 800.000 euros per part de la corporació provincial. La gestió integral del centres correspondrà a la Fundación Manantial, una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció integral de les persones amb trastorns mentals greus i amb experiència en la gestió de centres com els que estaran ubicats a Carcaixent.

Els dos centres ocuparan una superfície de 800 metres quadrats i donaran cobertura a 90 persones usuàries, 70 per al CRIS i 20 per al Centre de Dia. Este últim serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. Pel que fa al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), oferirà serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situacions concretes dels usuaris i de les usuàries.

Paco Salom ha explicat que a partir de la propera setmana, des de l’Espai de Desenvolupament Local de l’Ajuntament col·laborarà en el procés de recepció de candidatures, que després seràn enviades a la Fundación Manantil qui serà l’encarregada de la selecció i formació de personal. En total està previst de donar cobertura al voltant de 20 llocs de feina dels quals 15 seran de personal especialitzat en salut mental i la resta de manteniment i serveis. Des de la Fundación Manantial han manifestat la seua intenció que tot el personal contractat, en la mesura de les possibilitat, siga veí o veïna de Carcaixent.

Per la seua part, la diputada de benestar social, Mercedes Berenguer, s’ha mostrat molt satisfeta de que el futur CRIS i Centre de Dia siga una realitat, ja que feia més de 20 anys que l’administració no iniciava projectes d’este tipus per tal de donar resposta a les necessitats d’un col·lectiu que estava “oblidat i amagat” com és el de les persones amb malalties mentals. A més, també ha agrait el treball realitzat des dels diferents departaments de l’Ajuntament, per tal de poder iniciar les obres de les instal•lacions en un temps rècord i fer que les instal·lacions siguen ja “una realitat que en breu donarà resposta a les persones amb malalties mentals greus i a les seues famílies”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here