Carcaixent reparteix el poal marró per la separació dels residus orgànics entre 1.200 vivendes

0
1019
Carcaixent està fomentant la separació de la fracció orgànica.

Dins de la campanya ‘Fem-ho bé’ la ciutadania pot arreplegar gratuïtament els poalets al Mercat Municipal fins el 23 de desembre

Fins el 23 de desembre els veïns i veïnes de Carcaixent poden passar pel Mercat Municipal a arreplegar un poal per a recollir les restes orgàniques així com informació sobre el tipus de fem que s’ha de dipositar en ell. Qualsevol persona empadronada en una vivenda de Carcaixent pot recollir-lo ensenyant el DNI en horari de 9:00 a 13.30 de dilluns a divendres de matí i el dimarts i divendres també de vesprada de 17:30 a 20:00 hores.

Carcaixent va ser el primer municipi de la comarca de la Ribera en implantar el contenidor marró en el seu sistema de recollida de residus. Des del l’Ajuntament de Carcaixent s’espera que el repartiment dels poalets incentive i, de fet, s’ha valorat molt positivament l’acceptació de la campanya ja que en dos dies ja s’han repartit més de 1.200 unitats.
El repartiment d’estos poals per a la separació de la matèria orgànica s’està duent a terme pels educadors i educadores ambientals de la Mancomunitat de la Ribera als que se’ls pot consultar qualsevol tipus de dubte que es tinga referent a la separació dels residus domèstics.

En estos poals s’han de dipositar les restes de menjar sempre en una bossa de plàstic, compostable preferiblement, i tirar-los al contenidor marró per a poder fer fertilitzant orgànic. El recipient amb forats evita la formació de males olors causades per la fermentació del fem quan no hi ha oxigen en l’ambient. Si a més s’utilitzen bosses compostables que transpirem més es garanteix una fluida circulació de l’aire i es retardarà l’aparició de males olors.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, agraeix a la ciutadania “l’esforç que està fent amb la recollida selectiva del fem orgànic per ajudar a la conscienciació i al millor ús del sistema de separació de residus” i ha animat a passar pel Mercat Municipal a arreplegar el poal “perquè és una ocasió perfecta per preguntar i solucionar els dubtes que totes i tots tenim respecte a la separació dels nostres residus diaris. Com diu la campanya, fem-ho bé i reciclem”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí