Carcaixent promociona el comerç de temporada i de proximitat al Mercat Municipal

0
1126
El Mercat Municipal centra les activitats promocionals de Carcaixent

Tallers, xarrades i fruites gegants, són algunes de les propostes que es podran trobar al Mercat Municipal durant el mes de novembre

Amb el lema de “De la Terra a la Taula”, l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal, amb el suport de l’Ajuntament de Carcaixent, posa en marxa una campanya per tal de promocionar els productes de temporada i de quilòmetre zero. L’objectiu és fomentar els valors que diferencien la compra en el mercat de les grans superfícies, com el tracte més personal amb la clientela i el plus de qualitat i sostenibilitat que comporta l’opció pels productes de proximitat i que podem recol·lectar estos mesos.

La campanya, que s’estendrà durant tot el mes de novembre, pren com a protagonistes les parades de fruita i verdura on se centraran les dinàmiques promocionals. Així, en totes elles es podran trobar senyalitzats quin és el gènere de quilòmetre zero i de temporada. A més, com dins d’un projecte a llarg termini per a la reducció del plàstic, s’empraran envasos de paper per a la venda amb la intenció de conscienciar la gent que és possible la no utilització de plàstic.

Una altra de les parts fonamentals de la campanya és el cicle de tallers i xarrades formatives que es desenvoluparan en les instal·lacions del Mercat Municipal. Per una banda, els tallers estan orientats al consum de les fruites i verdures en usos diferents als convencionals com, per exemple, l’elaboració de centres de taula o la preparació de cistelles de fruita i verdura per a regalar. De l’altra, s’ha programat una sèrie de tallers de cuina per fomentar el consum de fruites i verdures. Les inscripcions poden realitzar-se a la parada 12 del Mercat (Pa i Dolços Àngeles).

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Municipios de la provincia de Valencia que suspenden las clases para mañana jueves

Quant a les xarrades, la primera sessió, programada per al proper dimarts 13 de novembre a les 19:00 hores, girarà al voltant de l’ús de llavors tradicionals valencianes que poden esdevindre una oportunitat per als joves agricultors i agricultores que s’incorporen al sector en un mercat diferenciat, de qualitat i sostenible. Per al 16 i 21 de novembre a les 19:00 hores, estan previstes les xarrades “L’agricultura d’ahir i hui” i “El futur dels aliments”, respectivament . Per a completar la campanya, “una invasió” de fruites i verdures gegants que ocuparà el Mercat Municipal durant tot el mes de novembre. Es tracta d’una sèrie d’escultures realitzades per l’artista Manolo Marín de la campanya #HortAttack que es va crear amb motiu de la designació de València com a capital mundial de l’alimentació l’any 2017.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, ha animat tota la ciutadania a participar en estes iniciatives. “La campanya suposa una crida per sumar-se al consum de productes de proximitat i de temporada i fer-ho en el Mercat Municipal, un espai on podem trobar tot allò que no ens donen els supermercats de les grans cadenes, un tracte directe, sincer i personalitzat”, ha afegit.

L’alcalde de Carcaixent també ha volgut destacar el rerefons didàctic de la campanya, “la reducció del plàstic és una tendència creixent i necessària en el nostre dia a dia. Tant des de l’Ajuntament com des del Mercat Municipal tenim la responsabilitat de treballar per ella i això és el que hem començat a introduir en esta campanya i continuarem desenvolupant en els propers mesos”. Així, l’alcalde ha explicat que durant el mes de desembre es repartiran bosses de tela en els diferents establiments perquè “no s’ha d’oblidar que en la naturalesa pròpia del mercat, la compra a granel, el plàstic té molta menys presència que a les grans superfícies, per això hem d’explotar este benefici i tractar d’anar més enllà”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Carcaixent consciencia als alumnes sobre la problemàtica de les pintades nazis aparegudes a la localitat

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here