Carcaixent posa en funcionament el seu ‘skate park’

0
832
Un jove usuari de l'skate park de Carcaixent.

La pista disposa de tres elements que diferencien les zones de patinatge intens, menys intens i descans

Des d’esta setmana ja està en funcionament el Skate Park ubicat en la zona nord de la ciutat. Es tracta d’un dels projectes inclosos en el Pla SOM de la Diputació de València que ha suposat una inversió de 68.294,15 euros i ha estat elaborat per l’estudi d’arquitectura de Carcaixent A Sur Arquitectos. El projecte de dotar a Carcaixent d’un Skate Park, una pista dissenyada específicament per a la pràctica de patinatge o semblants, naix de la demanda de la població jove que havia traslladat en nombroses ocasions el desig de disposar d’unes instal·lacions d’oci d’este tipus.

Les superfícies de rodament de la pista estan realitzades en formigó polit i possibiliten la pràctica d’activitats com «Skate Board», «Roller» o «Bmx». La distribució dels elements de patinatge dins de la parcel·la defineixen de forma clara les zones de patinatge intens, les zones de patinatge menys intens i les zones d’estada segura en què els patinadors i patinadores i acompanyants puguen estar sense interrompre ni molestar a la resta.

El regidor de Territori i Joventut, Lluís Candel, ha destacat la importància d’haver aconseguit un espai com aquest, ja que és “un lloc per a expressar-se i experimentar esportivament amb llibertat, en un entorn adequat i dissenyat per a tal objectiu. Tots tenim dret de gaudir d’activitats d’oci al nostre poble, i no caure en el perill que comporta esta pràctica en la clandestinitat”.

En la mateixa zona està prevista l’obertura en breu d’un segon Parc Caní que, a l’igual que l’Skate Park, respon a una demanda social de tindre una àrea recreativa d’esbargiment per a gossos en eixa zona concreta de la ciutat. El nou Parc Caní té projectada la instal·lació de mobiliari adaptat per a gossos com ara fonts, pipicans, dispensadors de bosses, entre d’altres.

Per tal de completar l’adequació de la zona, l’Ajuntament de Carcaixent té prevista la instal·lació d’arbrat i mobiliari urbà. L’objectiu d’enjardinar i dotar de bancs i altres elements té el propòsit de millorar la imatge d’esta àrea d’oci i potenciar-la com una zona de passeig gràcies a ombra vegetal i la reducció de temperatura. Les actuacions previstes també contemplen la creació d’una barrera natural pròxima a les vies que reduirà l’impacte acústic del pas dels trens. Estes actuacions s’emmarcaran dins del Pla d’Inversions de la Diputació de València, en el bienni 2020-2021.

En total, es van destinar a Carcaixent dins del Pla SOM 2018-2019 de la Diputació de València 428.319,56 € que, a més dels projectes esmentats, inclouen l’asfaltat de Baronessa de Santa Bàrbara i Vidal Canet, la remodelació de les voreres d’esta avinguda, la renovació dels paviments de les pistes esportives de la FEVE, millorar l’accessibilitat d’alguns edificis municipals i reparar les voreres dels carrers Apotecari Bodí i Carlos Gomis, obres que estan realitzant-se també en estos moments.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here