Carcaixent intensifica la campanya contra el mosquit tigre davant el repunt de les últimes setmanes

0
1089
Tècnics treballen per eradicar la plaga de mosquit tigre

Les pluges del mes de setembre junt les elevades temperatures han provocat un brot de mosquit tigre

L’Ajuntament de Carcaixent ha informat que, tot i la campanya que s’està duent a terme des del mes d’abril contra el mosquit tigre i altres plagues, les pluges de les últimes setmanes junt les elevades temperatures han propiciat un repunt del mosquit tigre que ha obligat a intensificar l’aplicació dels tractaments. De forma conjunta, s’estan efectuant inspeccions en parcs i jardins així com en espais humits on poden localitzar les larves per eliminar-les.

No obstant això, des de l’Àrea de Salubritat apunten que estes mesures no són suficients, pel fet que el mosquit tigre habita, majoritàriament, en espais privats. Així, des d’este departament, s’ha demanat a la ciutadania que tinga precaució amb l’acumulació d’aigua en l’entorn de la llar, ja que és en estos espais poden convertir-se en focus de larves i fomentar la proliferació de la plaga.

Segons apunta Carles Albert, regidor delegat de salubritat, «l’empresa responsable del control dels vectors ens ha advertit que els episodis de pluges d’este mes han estat el brou de cultiu perfecte per a la plaga, tant en Carcaixent com en altres localitats, motiu pel qual hem intensificat els controls i demanem a la ciutadania que col·labore amb xicotetes accions que poden prevenir la proliferació del mosquit tigre», ha explicat.

En este sentit ha destacat que la prevenció és fonamental i ha recordat algunes actuacions que és important dur a terme, com que cal que es buiden els bevedors d’animals domèstics així com renovar amb freqüència l’aigua dipositada en els plats dels testos de les plantes. A més, cal evitar acumulacions d’aigua en cobertes, lones que cobreixen piscines i altres elements dels jardins. S’han de tapar els bidons d’aigua amb mosquiteres i netejar desguassos i canaletes. Albert també ha volgut recordar que a la pàgina de l’Ajuntament es pot trobar més informació i consells respecte a la prevenció.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí