Carcaixent inicia un procés participatiu per triar el sistema de recollida de fem

0
1860
Bosses de fem a un carrer de Carcaixent

S’ha posat en marxa una campanya informativa sobre els diferents sistemes

L’Ajuntament de Carcaixent ha iniciat un procés per tal de fer partícip a la ciutadania de la tria del sistema de recollida de fem que es vol per a la localitat. Les persones empadronades en Carcaixent majors de 16 anys podran votar la seua preferència per un model o altre del 3 al 9 de febrer en la pàgina web municipal. Prèviament, s’ha posat en marxa una campanya informativa per donar a conèixer els diferents models de recollida amb l’objectiu que es puga exercir el vot d’una forma conscient i informada.

Davant de la finalització del contracte del servei de recollida de fem en el municipi, l’Ajuntament de Carcaixent vol plantejar a la ciutadania la possibilitat de valorar si es vol mantenir el model actual o canviar-lo per altre. Els sistemes entre els que es podrà triar són: el sistema actual amb repartiment i retirada diària de contenidors, recollida porta a porta o contenidors al carrer fixes. Des de l’Ajuntament es repartiran fullets informatius amb les avantatges i desavantatges de cada sistema i el cost per ciutadà anual que suposaria cadascun d’ell.

De forma simultània es realitzaran accions a peu de carrer i tallers participatius amb associacions veïnals, comerç, alumnat de l’IES, CIM i públic en general en els que s’informarà sobre els diferents sistemes a implantar per a crear un espai de debat i intercanvi d’opinions. Finalment també es realitzarà una Jornada Reflexiva el dia 31 de gener amb diferents ponents i representants d’entitats municipals per presentar les propostes i les bondats i limitacions de cada model.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha animat a la població a participar activament de les diferents accions informatives previstes «crec que és molt important que la ciutadania s’implique en este procés per a que puga conèixer en profunditat el que suposa en realitat sistema de recollida de fem». Salom ha insistit en la transcendència que té el servei municipal de recollida de fem en el dia a dia de la localitat «crec que hi ha un desconeixement generalitzat del que passa amb el nostre fem des de que el deixem en la porta de casa fins que és tractat en la planta.

Per este motiu hi ha que agafar consciència que Europa, donada l’emergència climàtica en la que ja ens trobem, ens va a portar a una separació més detallada de les nostres deixalles que suposarà un doble esforç, econòmic per a les administracions i de conscienciació i responsabilitat per a la ciutadania. Cal, per tant, que dues parts anem de la mà i crec que este procés participatiu ens donarà una molt bona oportunitat per començar a caminar junts», ha afegit.

El calendari de tallers és el següent:

– CIM 27 de gener 17h

– AAVV Quatre Camins 27 de gener 19h

– AAVV Cogullada 28 de gener 17h

– AAVV Les Barraques 28 de gener 19h

– Biblioteca 29 de gener 17.30h

– AAVV La Muntanyeta 29 de gener 19h

– AAVV Santa Barbara 30 de gener 17h

– Taller Ciutadania, Centre d’Empreses, 30 de gener 19h

– Jornada Reflexiva Final, Centre d’Empreses, 31 de gener 19 h

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí