Carcaixent inicia la construcció del CRIS i Centre de Dia per a Malalts Mentals

0
1466
Les obres suposaran una inversió d'1,6 milions d'euros

El pressupost d’execució del projecte s’estableix en 1.613.275 euros, i compta amb una subvenció de 800.000 euros de la Diputació de València

Les obres del CRIS i Centre de Dia per a malalts mentals de Carcaixent ja han començat. Els dos centres, que s’ubicaran en un solar pròxim al carrer Lira Carcaixentina, donaran cobertura a 90 usuaris, 70 per al CRIS i 20 per al Centre de Dia. Este últim serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. Pel que fa al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), oferirà serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situacions concretes dels usuaris i de les usuàries.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, destacava que l’inici de les obres “són una gran notícia, perquè suposen unes obres molt importants per a la ciutat i per a tota la comarca, ja que possibilitaran oferir un servei fonamental per donar recolzament tant als malalts mentals com a les seues famílies”. Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, ha recordat que amb l’inici de les obres es materialitza “una demanda històrica” que estan reivindicant els representants públics i els professionals de la salut mental des de l’any 1991. Així, ha remarcat que «amb les noves instal·lacions podrem assegurar l’adequada atenció, rehabilitació i integració comunitària dels malalts mentals crònics».

El pressupost d’execució del projecte s’estableix en 1.613.275 euros, i compta amb una subvenció de 800.000 euros de la Diputació de València. En el Ple del passat mes de gener, es va aprovar el contracte de concessió de serveis i construcció de les instal·lacions a la Fundación Manantial, una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció integral de les persones amb trastorns mentals greus i amb experiència en la gestió de centres com els que estaran ubicats a Carcaixent. Segons s’estipula al contracte, les obres haurien d’estar finalitzades al mes de novembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here