Carcaixent inicia la campanya informativa per la instal·lació del contenidor marró de matèria orgànica

0
1195
Carcaixent ja ha començat la campanya de conscienciació.

El contenidor marró s’incorporarà a partir del 15 de febrer coincidint amb l’inici del nou contracte de Recollida de Residus

Durant estos dies ha començat a Carcaixent la campanya informativa per a la instal·lació del contenidor marró o contenidor de matèria orgànica que s’incorporarà a partir del 15 de febrer, coincidint amb l’inici del nou contracte de Servei de Recollida de Residus Urbans.

En el nou contenidor, hauran de separar-se les sobres d’aliments i matèries orgàniques d’aquelles altres restes que no són orgàniques: per exemple, bolquers, compreses, tovalloletes, gases, màscares, utensilis trencats o en desús, restes de neteja, etc. que hauran de continuar depositant-se en el contenidor gris. Amb la incorporació d’este cinqué contenidor, l’Ajuntament de Carcaixent s’adapta ja a les normatives europees i de la Generalitat Valenciana que obliguen a que tots els municipis tinguen incorporat l’any 2021 el contenidor de matèria orgànica.

Durant les pròximes setmanes s’executaran diverses accions de conscienciació i informació a través d’uns educadors i educadores ambientals per tal de fer una correcta transició. En esta primera fase, s’estan visitant als anomenats grans productors, comerços i establiments, per tal d’avançar-los en el nou sistema de recollida, resoldre dubtes i escoltar les seues necessitats. Al llarg del mes de gener i febrer, continuarà la campanya informativa a la ciutadania amb la instal·lació de taules informatives fixes i itinerants en punts estratègics del municipi i altres accions en les que ja s’està treballant.

Ana Garrigues, regidora de Medi Ambient, ha avançat que estem davant d’un moment molt important “qualsevol canvi en les rutines diàries comporta un període d’adaptació i un xicotet esforç personal, per això és molt important el paper d’acompanyament que ens van a fer les i els educadors ambientals que ens ajudaran a ser conscients de la transcendència de separar els nostres residus i de la importància que això té en la cura del medi ambient”, assegura la regidora.

Per la seua part, Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha volgut posar de manifest que amb l’entrada en vigor del nou contracte s’espera solucionar les carències que ha vingut presentant el servei de recollida de residus en la localitat en els últims mesos «tenim clar que la correcta gestió dels nostres residus passa necessàriament per un servei eficient de recollida de fem, cosa que no s’estava produint per la pròrroga del contracte anterior i que va a solucionar-se a partir del mes de febrer».

El 15 de febrer entrarà en vigor el nou contracte de Recollida de Residus que serà prestat per la Mancomunitat de la Ribera Alta a través de l’empresa CESPA. El servei inclourà els residus corresponent a les restes orgàniques i les fraccions resta, paper-cartó, envasos lleugers i vidre en el sistema de «contenidors temporals», sistema que va ser el més votat en el procés participatiu celebrat el passat mes de gener, si bé en les urbanitzacions i disseminats hi haurà contenidors fixes convencionals. El nou contracte inclou el canvi de contenidors temporals al carrer i el repartiment d’un poal per a les restes orgàniques que es repartirà per cada domicili a partir del març.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí