Carcaixent habilita un Casal Jove amb Ajuda de la Diputació de València

0
2147
Emili Altur i Maria Josep AMigó, junt a l'alcalde de Carcaixent, Paco Salom

El consistori ha invertit 50.000 euros del SOM 2016 en l’adequació de l’antic bar del parc Navarro Daràs com a nou espai d’oci, educatiu i formatiu per a joves

Les adolescents i els adolescents de Carcaixent ja disposen d’un Casal Jove on portar a terme les seues diferents iniciatives, trobades i reunions en un nou espai de socialització obert al conjunt de la ciutadania. El projecte es durà endavant amb una ajuda econòmica de la Diputació de València, tal i com ha explicat el seu alcalde, Francesc Salom, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la recent visita efectuada a aquesta localitat de la Ribera Alta per a presentar el pla biennal de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2018-2019.

Maria Josep Amigó ha valorat «molt positivament» aquesta iniciativa, donat que «destinar recursos a les nostres generacions més joves és apostar pel present, però també pel futur». Alhora que ha reivindicat la necessitat de que els joves «compten amb entorns de socialització que senten com a propis, on poder desenvolupar les seues activitats, participar de la vida social del municipi i gaudir convenientment del seu temps d’esbarjo».

En concret, l’Ajuntament de Carcaixent ha destinat 50.000 euros contemplats al SOM de l’exercici 2016 per a l’adequació de l’antic bar del parc Navarro Daràs i la seua conversió en Casal Jove. Aquest immoble compta amb un espai diàfan per a la realització d’activitats d’oci, educatives i de formació, a més d’allotjar el Centre d’Informació Juvenil i el Consell Local de la Joventut, els quals estaven privats fins ara d’un lloc concret on poder atendre els usuaris.

L’alcalde de la localitat, Francesc Salom, ha agraït a la Diputació de València el volum de recursos que deispensa als ajuntaments, «els quals ens permeten suplementar el pressupost municipal i poder fer realitat algunes de les reivindicacions de la societat civil, com ara aquest Casal Jove, un espai molt demandat, i durant molt de temps, per part de l’associacionisme juvenil de la localitat».

 

El regidor de Joventut a l’ajuntament de Carcaixent, Natxo Escandell, s’ha mostrat especialment satisfet de «la gran acollida» que està registrant el nou Casal Jove des de la seua inauguració el passat 28 d’octubre. Des d’aleshores «compta amb activitats que arriben a reunir entre 60 i 80 joves entre setmana, amb edats compreses entre els 12 i els 30 anys, i que fàcilment superen el centenar d’assistents durant els caps de setmana», ha destacat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí