Carcaixent finalitza les obres del CRIS i Centre de Dia que comptaran amb un centenar de places

0
2115
Carcaixent va fer dijous una jornada de portes obertes

El Centre de Rehabilitació i Inclusió Social (CRIS) i el Centre de Dia per a malalts mentals, d’àmbit comarcal, comptaran amb 90 places i obriran a la primavera de 2019

El Centre de Rehabilitació i Inclusió Social (CRIS) i el Centre de Dia per a malalts mentals de Carcaixent ja són una realitat i començaran a funcionar a la primavera de 2019. La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha afirmat, durant la jornada de portes obertes del centre a entitats i associacions del municipi, que aquesta nova infraestructura “era i és una prioritat per a nosaltres”.

Maria Josep Amigó ha estat acompanyada per l’alcalde del Carcaixent, Paco Salom, la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, i els representants de la Fundació Manantial, encarregada de la construcció del centre. La vicepresidenta ha valorat positivament que “el centre de Carcaixent és un espai integrat dins de la població, i això és molt important, perquè les persones usuàries quedaran integrades dins del poble i no apartades, i amb això s’evita l’estigmatització d’aquestes persones amb malalties mentals”.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha incidit per la seua banda que “aquest centre tindrà un impacte positiu a la comarca, ja que és una infraestructura que naix amb vocació comarcal, i en aquest cas, la nostra comarca compta amb al voltant d’unes 800 o 900 persones amb malalties mentals”. “És un recurs públic que no existia fins ara en aquesta comarca —ha remarcat Salom—, i gràcies al treball conjunt entre les tres administracions, s’ha fet realitat amb un caràcter marcat de proximitat”.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social del consistori carcaixentí, ha assenyalat també que “el centre de dia atendrà a aquells pacients mentals més greus, mentre que el centre de rehabilitació i inclusió social serà per a aquelles persones amb trastorns mentals més lleus, que conserven encara certa autonomia i habilitats socials, i que podran acudir al centre per realitzar activitats i tallers del seu interés”. “Un objectiu fonamental és el treball amb la família i la integració en la comunitat”, ha remarcat Oliver.

El projecte s’ha realitzat gràcies a la col·laboració interinstitucional entre la Diputació de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Ajuntament de Carcaixent. La construcció del centre ha comptat amb un pressupost total d’1.613.275 euros, dels que la institució provincial ha aportat 800.000 euros.

Els dos centres, ubicats en el carrer Agora Grup de Teatre núm. 2 donaran cobertura a 90 usuaris, 70 al CRIS i 20 al Centre de Dia, i ocuparan a més de 20 persones. Aquest últim serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. El CRIS oferirà per la seua banda serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situacions concretes de les persones usuàries.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí