Carcaixent exposa els quatre projectes finalistes del procés de remodelació del carrer Julià Ribera

0
2324
Carcaixent ha impulsat el procés participatiu.

En esta fase la ciutadania podrà fer les seues aportacions per a que puguen ser incloses per a preparar els avantprojectes

Des d’este divendres fins el 14 de febrer es podrà visitar al Palau de la Marquesa les quatre propostes seleccionades triades pel jurat del concurs d’idees per a la remodelació de l’eix dels carrers Julià Ribera – San Francesc d’Assís. Es tracta de la segona fase del procés participatiu impulsat pel consistori de manera prèvia a la remodelació d’este punt tan emblemàtic del nostre poble.

L’objecte del concurs d’idees és la selecció del projecte tècnic de major qualitat que contemple la reurbanització en superfície, en coordinació amb els treballs previstos al subsòl, de l’eix Julià Ribera – Sant Francesc d’Assís, assegurant i preservant les qualitats històriques i arquitectòniques de l’espai urbà. Alhora es generarà un espai públic inclusiu, sostenible, segur i accessible per a totes les persones i formes de mobilitat, posant en valor el pes comercial, cultural i festiu que arreplega i caracteritza tot el recorregut.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, un jurat tècnic especialitzat ha seleccionat les quatre propostes que han passat a esta següent fase, atenent als criteris de valoració establerts en les bases, que són els de sostenibilitat, adequació a l’entorn arquitectònic, mobilitat, i accessibilitat universal.

Així, fins el 14 de febrer les propostes seleccionades estaran exposades a la planta baixa del Palau de la Marquesa perquè puguen ser valorades críticament per la ciutadania, que podrà fer aportacions i suggeriments, així com manifestar les seues preferències i opinions respecte de cadascuna d’elles. Els dies 2 i 9 de febrer a les 15:30 i a les 19:30 hores estan previstes dos visites guiades per a que el veïnat del carrer i els comerços puguen conèixer els projectes amb més deteniment i fer propostes més concretes.

Tercera fase

Amb la informació de la consulta ciutadana, els equips seleccionats en la primera fase hauran de reelaborar les seues propostes i desenvolupar-les amb major detall amb la finalitat de presentar un document a nivell d’avantprojecte. A l’acabament de la segona fase, la proposta que millor s’ajuste, a judici del comité d’experts i de la valoració ciutadana, als requeriments establerts en les bases així com als plecs tècnics, resultarà la guanyadora del concurs, el premi del qual serà l’adjudicació del contracte per la redacció del projecte d’intervenció. Les quatre propostes finalistes restants rebran un premi de 2.000 euros.

L’àmbit de la proposta s’estén més enllà de l’eix de Julià Ribera i Sant Francesc d’Assís, arreplegant espais adjacents com son la Plaça del Convent, el carrer Creu i un tram de Comandant Hernández i Plaça Major comprés entre el carrer Caporal Lloret i el Palau de la Marquesa, amb l’objectiu de donar continuïtat i accessibilitat als espais centrals de la ciutat. El projecte, a executar per fases, necessitarà dotar de coherència i continuïtat tots els espais públics de l’entorn.

Lluís Candel, regidor de Territori, ha remarcat la importància que té la part de participació ciutadana en este projecte, «es tracta d’un dels carrers que defineixen la identitat pròpia de Carcaixent, és per això que considerem que cal el màxim consens per tal d’aconseguir la millor sol·lució possible, que puga satisfer les exigències que el poble de Carcaixent demanda. Amb esta figura de contractació, el concurs d’idees i el procés participatiu que comporta volem garantir un espai públic de qualitat, accessible i respectuós amb el patrimoni construït i social de Carcaixent. Esperem que la futura actuació siga motiu d’orgull per a la ciutadania, que reiteradament exigeix amb raó que dignifiquem este entorn», ha explicat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí