Carcaixent exigeix al Ministeri de Foment que millore el servei de tren rodalies

0
1247
Estació del tren de Carcaixent

El ple de Carcaixent és el primer en aprovar una moció per a demanar una millora de la línia C2

L’Ajuntament de Carcaixent s’ha convertit en el primer municipi en demanar al Ministeri de Foment que prioritze la inversió en les línies de rodalia per tal que Renfe i Adif oferisquen un servei de transport públic de qualitat. En el ple municipal celebrat dimecres, tots els grups van aprovar per unanimitat realitzar les accions pertinents per part del consistori per fer arribar les demandes al govern central.

La moció va ser presentada per la plataforma Indignats amb Renfe creada a Carcaixent amb la finalitat de denunciar els continuus «retards, cancel·lacions i deficiències» que pateixen tant la línia C2 –la que passa per Carcaixent– com a la resta de la xarxa de Rodalies València.

Paula López, portaveu de la plataforma, va llegir el text en el que es demanava al govern central dotar de partides i recursos suficients a les comunicacions de rodalies per a solucionar les freqüents alteracions horàries que pateixen quasi diàriament. Els acords aprovats pel ple insten al Govern central a dotar de més pressupost a la línia, prioritzar les inversions de rodalies, reduir els preus, mantindre oberts els torns de validació de billets en hores punta, eliminar barreres arquitectòniques, millorar la informació sobre les incidències o que es complisquen els horaris, entre d’altrres.

Tots els portaveus dels grups municipals van mostrar el suport a les demandes de la plataforma i la necessitat de buscar solucions urgents a un problema que afecta diàriament a centenars de carcaixentins i carcaixentines. Per a Paco Salom, alcalde de Carcaixent, «alguna de les propostes, com l’obertura dels torns, ja haurien de poder posar-se en marxa immediatament sense complicacions», no obstant, va afegir que des del consistori anaven a utilitzar tots els recursos i canals dels que es disposen per a fer arribar al govern central totes les propostes presentades per la plataforma «perquè tota la ciutadania tenim dret a disposar d’un servei públic de transport en condicions», concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí