Carcaixent evita la pèrdua de 500.000 m³ d’aigua de la xarxa pública amb les millores dels dos últims anys

0
1424
Un tècnic examina la xarxa d'aigües de Carcaixent

Els treballs de recerca de fugues i les inversions portades a terme en la millora de la xarxa d’aigua potable permeten estalviar-ne el 15% del consum, estalviant 114.000 euros en costos

En dos anys, l’abastiment de Carcaixent ha millorat un 15% l’eficiència de la seua xarxa d’aigua potable, que té una extensió de 87,5 quilòmetres, i ha possibilitat que es milloren les condicions d’explotació de l’aqüífer de la Serra de les Agulles, on es localitza el pou de la Font de la Parra.

Al disminuir les pèrdues d’aigua per les fuites, l’Ajuntament necessita comprar menys aigua del Sistema en Alta de la Ribera; per tant, a més dels beneficis mediambientals, s’afegeix un estalvi econòmic que als dos últims anys és de 114.000 euros.

Estos objectius són possibles gràcies a les inversions realitzades als últims anys en la sectorització de la xarxa de producció i distribució per un import de 263.000 euros i als treballs de recerca i reparació de les fugues localitzades per l’empresa Global Omnium.

A l’abastiment de Carcaixent existeixen 21 sectors hidràulics que generen cada dia 4.000 dades per a la seua anàlisi, i en els últims dos exercicis s’han reparat 164 fuites d’aigua i s’han revisat 201 quilòmetres de xarxa amb equips electroacústics.

A banda de les millores mediambientals i econòmiques, cal destacar la conseqüència més positiva de la millora de l’eficiència, que no és altra que el baix contingut de nitrats a l’aigua que els veïns de Carcaixent tenen al seu abast, que és sense cap de dubte amb 4 mg/litre el més baix de la comarca.

Segons l’ajuntament «l’aigua potable que els veïns de Carcaixent tenen al seu abast és d’una gran qualitat pel baix contingut de nitrats i per l’optimització de l’aigua provinent del Pou de la Font de la Parra, que té una qualitat excepcional».

En paraules del regidor de Serveis Municipals, Ivan Martí, «este estalvi ha sigut possible gràcies al treball conjunt de l’Ajuntament de Carcaixent i Aguas de València; estem col·laborant contínuament per tal d’oferir un millor servei als veïns i veïnes de la localitat, col·laboració que també ens ha permés reduir el consum d’aigua, amb els beneficis que comporta tant econòmics com per al medi ambient».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí