Carcaixent ja té la seua estació de tren més accessible amb nous ascensors

0
2024
El delegat del Govern i l'alcalde de Carcaixent han visitat l'estació

La intervenció a l’estació de Carcaixent ha suposat una inversió de 784.000 euros i donarà servei als vora 1.900 passatgers diaris que té

Les obres de millora de l’estació del tren de Carcaixent ja han finalitzat i han dotat al recinte d’una major accessibilitat. Entre les noves instal·lacions d’esta intervenció que ha suposat una inversió de 784.000 euros destaca la posada en funcionament de dos ascensors amb connexió als passos inferiors que solventen greu problema d’accessibilitat que presentava; però a més a més les obres han incidit en la seguretat de l’estació, restauració de les marquesines, el recreixement de les andanes o la instal·lació de lluminària LED.

L’estació ha estat visitada pel delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, i l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, qui ha afirmat que estes obres s’ha posat fi a una reivindicació històrica per part del consistori, ja que la de Carcaixent era l’única estació de la línia C2 que no disposava d’ascensors.

Per a l’alcalde de Carcaixent, la materialització d’esta demanda «és una molt bona notícia per a la localitat, en especial per a aquelles persones que presenten problemes de mobilitat i per a les quals era pràcticament impossible viatjar soles». A més, també ha posat en relleu la millora generalitzada de la seguretat, «les condicions de l’estació de Carcaixent eren pròpies del segle passat, ja que s’havien de creuar les vies per l’únic pas habilitat que, per a major problema, està molt allunyat de l’estació i no disposa de personal auxiliar que revise el pas del tren”.

Al llarg de la visita, el delegat del Govern ha destacat que la inversió realitzada suposarà un salt qualitatiu per als vora 1.900 passatgers que la utilitzen diàriament, «les obres permetran una major fiabilitat i una millora de la seguretat i de la qualitat del servei per als usuaris de la línia». Juan Carlos Moragues també ha volgut posar en relleu el valor patrimonial de l’edifici en afirmar que «el Govern ha volgut, a través de Renfe, fer obres de millora en este edifici tan singular i emblemàtic, datat de 1853 i que té un gran valor arquitectònic».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí