Carcaixent es prepara per a una nova edició de la Fira Modernista

0
1142
Imatge de l'acte de presentació de la Fira Modernista de Carcaixent

La localitat ha presentat les novetats del programa i una nova ruta pel Carcaixent Modernista a través de l’APP municipal

Este matí s’han presentat les novetats de la quarta edició de la Fira Modernista de Carcaixent que tindrà lloc este cap de setmana. Junt al programa també s’ha presentat una nova funcionalitat de l’APP municipal que permet endinsar-se en el Carcaixent del anys 20 a través d’un recorregut pels 12 monuments més emblemàtics de la ciutat. Paula Lozano, regidora de Turisme, Ivan Martí, regidor i diputat provincial de Modernització i Informàtica junt Juanjo Frasquet, de Digital Value, empresa encarregada de desenvolupar l’aplicació han presentat este matí les novetats a la premsa i fer una demostració de la nova utilitat de la ruta.

Enguany, com ha explicat la regidora de Turisme, Paula Lozano, la Fira Modernista manté la mateixa estructura, centrada en la divulgació del patrimoni local, fet que confirma l’aposta ja consolidada de Carcaixent per posar en valor la important presència d’elements modernistes que té el seu entorn urbà i rural. Al voltant, a l’igual que en edicions anteriors, es podrà gaudir d’una completa oferta d’espectacles, gastronomia, teatre i moltes altres iniciatives desenvolupades amb la col·laboració d’entitats, associacions, institucions, empreses i establiments de la ciutat.

Així, com ja es pot consultar a la web, el programa continua mantenint la intensitat d’activitats d’anys anteriors sumant-li noves rutes com la Ruta de la Vieta, la Ruta pels Arbres Centenaris de la ciutat o el rastre de mobles antics i customitzats en la Plaça del Mercat. Enguany també es manté la línia iniciada l’edició anterior sobre triar un eix temàtic que vertebre part del programa. El tema escollit per a este 2019 és els mitjans de transport, fonamentals en el comerç de la taronja com es podrà comprovar a la Sala Sant Llorenç amb l’exposició “El viatge de la taronja. De l’Hort al Menjador”, que permetrà fer un recorregut pel procés que travessava la taronja des que es collia al camp fins que arribava a una taula de qualsevol país d’Europa.

Per altra banda, dins de la programació es repeteixen propostes que van tindre molt d’èxit la passada edició com la recreació històrica al Palau de la Marquesa, la Nit de Tapes al Mercat Municipal o una Escape Room que canvia la seua ubicació a l’Hort de Carreres. Es mantenen també la ruta als Horts (que va esgotar les 400 places disponibles en 40 minuts), la ruta urbana i les portes obertes a vivendes i edificis emblemàtics com la Reial Séquia, l’Asil, la Casa Carreres i la Casa Magraner on s’incorpora com a novetat la possibilitat de visitar la Fonda Sant Llorenç. El Magatzem de Ribera tornarà a reviure l’esplendor de la taronja amb una escenificació teatral i els visitants podran, també, fer una visita guiada per conéixer amb profunditat els secrets de l’anomenada ‘Catedral de la Taronja’.

Les actuacions musicals també tenen un lloc destacat al programa. El divendres per la nit, Els Jóvens, grup revelació valencià de l’any actuaran de forma gratuïta en l’escenari Ciutat, al carrer Julià Ribera. Prèviament, Dixie Six, una proposta entre el dixiland i el swing, posarà el punt i final a l’acte d’inauguració de la Fira que començarà al Magatzem de Ribera a les 18:30h amb l’arribada Miss Filomena, la famosa acròbata velocipedista. Altres propostes musicals vindran a càrrec de la Rondalla de Carcaixent, el Conservatori Mestre Vert, l’Agrupació Coral de Carcaixent o el Quartet de Clarinets Vert. Tancarà esta edició, el concert de la Lira Carcaixentina el diumenge de vesprada.

Paula Lozano ha volgut aprofitar la seua intervenció per a recordar que la Fira és possible gràcies a les 50 entitats i col·lectius de Carcaixent que col·laboren, el voluntariat i el teixit empresarial de la localitat, que s’han tornat a implicar activament en l’esdeveniment. Per la regidora, esta implicació és una mostra evident que és la pròpia societat la que demana que continue la fira “ja hem vist com la fira té suficient entitat per a que continue, són moltes persones les que creuen en este projecte i el potencial que té com a creador de riquesa i vertebrador social”, ha matissat.

Ruta APP Carcaixent Modernista

La presentació del programa s’ha aprofitat per a presentar una nova utilitat de l’APP municipal, la “Ruta Carcaixent Modernista”, que permet recórrer, a través de la veu de Julià Ribera, 12 punts emblemàtics de Carcaixent. Començant pel Magatzem de Ribera, ofereix la possibilitat d’anar desbloquejant cada lloc per tal d’anar avançant. Així, cada vegada que es desbloqueja un punt en l’APP es marcarà el camí per arribar al següent per tal de descobrir la història de l’edifici.

Ivan Martí, regidor i diputat provincial de Modernització i Informàtica ha agraït la tasca que ha realitzat el departament de Turisme de l’ajuntament de Carcaixent i l’empresa desenvolupadora de l’APP, Digital Value, per tenir a punt la nova utilitat per a este cap de setmana. També ha aprofitat per a recordar que des de la posada en marxa de la APP municipal, Carcaixent sempre ha estat a l’avantguarda de l’aplicació de les noves tecnologies “s’està demostrant que la gamificació i la interacció de la persona visitant són les tendències cap a les que camina el turisme, i Carcaixent s’avança de nou a les poblacions del l’entorn amb esta ruta”, ha afegit.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí