Carcaixent consciencia als alumnes sobre la problemàtica de les pintades nazis aparegudes a la localitat

CaixaBank - MyBox

0
1260
Els alumnes de Carcaixent visiten l'exposició

La regidoria de Memòria Històrica ofereix una proposta didàctica que reflexiona sobre les accions de caire feixista aparegudes a Carcaixent

Prop de 150 alumnes de 4rt d’ESO i 1r de Batxillerat de diversos els centres de Carcaixent han participat en les últimes setmanes de les visites guiades a l’exposició ‘La ignomínia de l’oblit: carcaixentins als camps d’extermini nazi’. Des de l’Àrea de Memòria Històrica es va preparar una proposta didàctica per tal d’apropar a la població més jove un dels capítols més foscos de la nostra història recent a través des de la perspectiva local de 5 veïns de Carcaixent. Al mateix temps, amb material de gràfic de suport, es pretenia la reflexió al voltant de l’aparició de pintades en alguns punts de Carcaixent fent apologia del nazisme.

L’exposició, que ha registrat un important èxit de visites, retratava el drama dels 5 carcaixentins que van estar deportats en el camp de concentració de Mauthausen. La mostra estava formada per 17 panells, 10 cedits per la Universitat de València i 7 elaborats per l’Ajuntament de Carcaixent, amb fotografies i altres materials que recollien l’experiència vital d’estos presoners que van sofrir la deportació i l’extermini després d’haver hagut d’abandonar els seu lloc d’origen i marxar cap a l’exili.

‘La ignomínia de l’oblit: carcaixentins als camps d’extermini nazi’ es tracta d’una mostra itinerant organitzada pel servei de Publicacions de la Universitat de València (PUV), en col·laboració amb el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i l’Ajuntament de Carcaixent que ha estat inspirada en el llibre “La ignomínia de l’oblit. Els valencians de la Ribera als camps d’extermini nazis”, de Ximo Vidal i Carles Senso.

Carles Albert, regidor de Memòria Històrica, ha fet un balanç molt positiu de l’exposició, tant per l´afluència de gent,com pels objectius pedagògics que s´han aconseguit. D’esta manera, com ha explicat, «la mostra no solament tractava de posar en relleu la barbàrie de l’holocaust i de recuperar la memòria dels carcaixentins deportats als camps d’extermini nazi, sinó sensibilitzar a l’alumnat sobre la problemàtica actual que suposa del revifament de certs moviments d’extrema-dreta». Segons Carles Albert, l’objectiu és advertir a l’alumnat sobre el significat de les pintades de caire feixista que hi han a la nostra localitat i a les pretensions de captació, sobretot entre la gent jove, que pretenen els individus i els grups organitzats que estan darrere d’estes accions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here