Carcaixent aprova el pla que proposa atuacions per crèixer de manera sosteniblement en els pròxims set anys

0
3732
Vista aérea de Carcaixent
Vista aérea de Carcaixent.

El Pla Urbà d’Actuació Municipal descriu les línies d’actuació del municipi amb la finalitat d’incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits per l’Agenda 2030

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar dimecres el Pla Urbà d’Actuació Municipal 2021-2027 (PUAM), un document de caràcter estratègic local que descriu les línies d’actuació del municipi amb la finalitat d’incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits per l’Agenda 2030 i les qüestions a tindre en compte a l’hora d’abordar obres i serveis en l’agenda urbana municipal. El Pla estableix un marc inicial de treball de 7 anys i ha sigut elaborat per un equip multidisciplinar amb formació en àmbits tècnics i socials de l’empresa Tantum Consultores, a través d’una licitació conjunta dels municipis que integren el Consorci de la Ribera.

Aquest document és, entre altres, un dels requisits perquè els municipis reben la subvenció corresponent al Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València, que en el cas de Carcaixent suposarà una inversió de 998.593,27 euros. Ara, amb l’aprovació del PUAM per part del consistori, es podrà accedir també a futures inversions per al municipi relacionades amb la consecució dels ODS.

A més, en el marc de la tramitació del PUAM, el passat 14 de juliol va tindre lloc una presentació oberta a la ciutadania on la consultoria redactora del pla va descriure l’objectiu del mateix i quina importància tindrà en les futures actuacions al municipi. El document està estructurat en una primera fase de diagnòstic per identificar les àrees prioritàries d’actuació, una fase de definició d’objectius i resultats esperats, totes dos incorporant processos de participació ciutadana, i per últim la fase de definició de les línies estratègiques d’actuació i el cronograma. Estes línies són: eix d’urbanisme, eix demogràfic i social, eix de promoció econòmica, eix de promoció mediambiental, i eix de promoció cultural i turística. Posteriorment, el pla entrarà en la fase de desenvolupament de les actuacions, seguiment i control.

Amb la seua aprovació per part del plenari municipal s’acorda l’exposició pública per un termini de 30 dies amb la inserció d’un anunci en el BOP i en la seu electrònica de l’Ajuntament de Carcaixent perquè les persones interessades puguen examinar l’expedient i presentar les al·legacions, suggeriments o reclamacions que estimen oportunes.

Lluís Candel, regidor de Territori, es mostra satisfet amb l’aprovació del pla perquè “servirà per a avançar en el disseny d’una Carcaixent més habitable, justa, inclusiva, saludable i sostenible”. També destaca que el procés ha sigut molt rigorós i tècnic, “donant compliment a totes les exigències marcades per la Diputació de València i sobre tot, superant els entrebancs a la participació ciutadana que la pandèmia ha suposat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí