Carcaixent ampliarà la cobertura wifi en els espais públics

0
478
Ajuntament de Carcaixent.

Carcaixent ha estat seleccionat per participar al programa europeu WiFi4EU per facilitar-hi l’accés públic als ciutadans

Carcaixent és un dels 33 municipis valencians que ha aconseguit una ajuda de la Unió Europea (UE) per instal·lar wifi d’accés gratuït en llocs públics. Esta és la segona convocatòria del programa WiFi4EU que s’ha concedit per ordre de presentació de sol·licituds. Tal com ha explicat la Comunitat Europea, el 98% dels ajuts disponibles es va repartir en els 60 primers segons des de l’obertura de la convocatòria.

La concessió de les ajudes no significa que vaja a existir wifi a tot el terme municipal o àrea urbana, sinó que pot tractar-se de programes específics per a zones determinades o formar part de projectes municipals més complets. Així, a Carcaixent, s’instal·laria wifi de banda ampla en llocs públics encara per determinar que completarien l’oferta d’espais amb connexió lliure com la Biblioteca, el Casal Jove, la Piscina o el Mercat Municipal.

A l’Estat espanyol, amb 530 municipis beneficiaris, el segueixen Itàlia i Alemanya en nombre de bons assignats, cadascun dels quals compta amb una aportació de 15.000 euros per poder costejar la instal·lació d’internet sense fils gratuït, ha explicat en un comunicat l’executiu comunitari.

El regidor de Modernització, Ivan Martí, s’ha mostrat molt satisfet amb esta concessió. “Realment podem estar molt contents, ja que es tracta d’una iniciativa que ha tingut molt bona acollida entre la ciutadania, sobretot entre la gent més jove; que ens hagen seleccionat en este programa europeu suposarà un fort impuls que ens permetrà estendre este servei als barris i a nous espais públics”, ha explicat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here