Carcaixent amplia el cementeri municipal amb 330 places

0
243
L'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha visitat les obres

També estan previstes altres actuacions com banys accessibles, un espai de cerimònies civils i la millora de la jardineria

Durant estes setmanes s’han représ les obres d’ampliació del cementeri municipal amb la construcció de 110 nínxols simples i 110 dobles que suposen un total de 330 noves places. També s’estan construint ossaris per aprofitar la infraestructura existent. Les obres que suposen una inversió de 230.000€ estan executant-se amb fons municipals i està previst que finalitzen en el termini d’un mes. Junt a esta actuació estan previstos nous projectes per millorar les instal·lacions municipals com banys accessibles, un espai de cerimònies civils i adequació i redisseny de la jardineria.

Segons ha manifestat el regidor de Territori, LLuís Candel, «este tipus d’actuacions son molt importants per tal de garantir la disponibilitat de l’espai al cementeri, per este motiu hem tingut que treballar ràpidament des del punt de vista burocràtic per poder dur-les a terme. A hores d’ara es treballa a bon ritme perquè els nínxols estiguen disponibles al més prompte possible». Segons ha explicat el regidor durant l’any 2019 se soterraren 191 persones i s’ocuparen 60 places a nínxols nous, quasi esgotant l’ampliació feta en 2017. Amb els nous nínxols es preveu donar servei durant més d’any i mig.

Esta actuació s’uneix a les altres obres municipals que s’han représ després de l’aturada de l’activitat a caus de l’alerta sanitària. Així, estan en marxa les obres de la segona fase de l’Arxiu Municipal en la Casa Soriano, el Skate Park i el Parc Caní en la zona nord de la localitat i les millores d’accessibilitat en el Centre d’Empreses. Recentment també han finalitzat les obres en el Palau de la Marquesa en les que s’han eliminat les barreres arquitectòniques per accedir a les dependències municipals.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Una persona d'Alzira guanya el premi més alt de la història de la Bonoloto: 7,7 milions d'euros

Lluís Candel ha volgut aprofitar l’ocasió per recordar que dins del Pla de Reactivació de l’Economia Local post Covid-19 hi ha previst una línia d’actuacions d’obres menors i xicotetes inversions en equipament que possibilitaran simultàniament actuar de manera directa sobre la demanda, al temps que millorar l’equipament públic. L’import inicial de les actuacions previstes és de 187.000 euros. Candel ha destacat la doble vessant del pla d’obres “amb estes intervencions, a més de millorar la vida dels nostres veïns i veïnes i atendre necessitats municipals, pretenem generar activitat econòmica a les empreses locals i mantenir llocs de treball”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here