La cançó tradicional valenciana per a orquestra simfònica a Xàtiva de la mà de Pau Cháfer i Pep ‘Botifarra’

0
1462
Pep Gimeno 'Botifarra', Alfred Boluda i Pau Cháfer, durant la presentació

A l’espectacle, que tindrà lloc el 30 de juny, participaran 72 músics de l’Orquestra simfònica de València, 16 membres de la rondalla i altres artistes convidats

Aquest dimecres s’ha presentat a Xàtiva el concert simfònic de Pau Cháfer i Pep Botifarra, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de juny al Gran Teatre de Xàtiva, amb presència dels protagonistes i del regidor del Gran Teatre Alfred Boluda.

Es tracta d’una iniciativa ideada pel músic Pau Cháfer, que ha consistit en realitzar l’arranjament d’una sèrie de peces característiques del repertori valencià, que fins ara estaven fetes per a banda i rondalla, però que a partir d’ara també podran ser interpretades per orquestra simfònica.

“Estem molt orgullosos de que tant Pau com Pep ens vingueren a comentar aquest projecte, ja que ve a tancar el cicle de dignificació del que és la cultura popular valenciana, dotant d’uns arranjaments a les cançons populars que fan que puguen ser interpretades per orquestres simfòniques”, ha explicat el regidor del Gran Teatre, Alfred Boluda.

El repertori de cançons serà fàcilment recognoscible per a la gent, ja que hi haurà una selecció variada de temes, alguns d’ells cançons populars que porten més de tres dècades sent cantades per artistes com Pep Botifarra. Seran un total de deu peces, malgrat que algunes d’elles contenen diferents peces més menudes del folklore valencià, amb parts cantades i altres instrumentals.

Aquests arranjaments seran interpretats per 72 músics de l’orquestra simfònica de València i per 16 membres de la rondalla, a més de Pau Cháfer al piano i Pep Botifarra cantant. El concert comptarà també amb reconeguts artistes que acompanyaran l’espectacle: Marina Rossell, Vicent Torrent, Miquel Gil, Xavi Agulló Paco Muñoz o el xativí Feliu Ventura.

El concert arribarà a Xàtiva just un dia després de la seua presentació oficial, que tindrà lloc el dia 29 de juny al Palau de les Arts de València. “Hem fet un gran esforç, perquè moure a quasi un centenar de persones per a un concert és molt complicat. La idea era agafar aquestes peces tradicionals i traslladar-les al màxim format el de l’orquestra simfònica, per a aconseguir que no es perguen amb el pas del temps”, ha destacat Cháfer.

Les entrades per al concert al Gran Teatre de Xàtiva estan disponibles a partir de hui al lloc habitual: a la Casa de la Joventut físicament i a Instanticket de manera telemàtica. Els preus oscil·len entre els 15 i els 18 euros tractant de que l’espectacle puga arribar a tot el món.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí