Canals vol fer del projecte de la Serra Grossa una aposta per la sostenibilitat

0
422
Ajuntament de Canals
Ajuntament de Canals

L’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez, i la regidora de serveis municipals, Mai Castells, s’han reunit amb els tècnics del projecte que els municipis de la Serra Grossa estan preparant per a demanar finançament europeu. L’objectiu principal del projecte és adaptar pobles, societat i economia al nou entorn generat per la lluita contra el canvi climàtic i transformar aquest risc en una oportunitat de millora.

El projecte dels pobles de la Serra Grossa s’articula al voltant de tres eixos: L’ús d’energies renovables i la reducció de les emissions de gasos contaminants; la creació d’una xarxa de connexió no motoritzada entre pobles i la resta del territori valencià i la reducció de l’ús del vehicle privat; i la participació i la informació ciutadana. El projecte constarà d’accions conjuntes com l’elaboració d’un catàleg de recursos i consums energètics locals per planificar la seua substitució per renovables o la creació de la xarxa de camins no motoritzada pròpia i la seua connexió amb la que la Generalitat projecta que arribe fins a Xàtiva. Aquestes actuacions es veuran acompanyades d’altres locals que en el futur serviran d’exemple per a que altres municipis preparen els seus propis projectes.

Aquesta reunió va servir per començar a perfilar quines seran les actuacions locals que Canals inclourà dins aquest projecte. Joan Carles Pérez i Mai Castells van optar per incloure l‘aprofitament de restes de poda del poble i altres restes vegetals per a la generació d’energia. Un projecte al que ambdós porten treballant des de l’inici de legislatura i que permetria calfar edificis públics com escoles i instal·lacions esportives de forma ecològica i amb un baix cost. Pérez i Castells van mostrar també el seu interés per la creació d’itineraris escolars segurs que permeten que grups de xiquets acudisquen caminant a l’escola, sempre amb la supervisió d’adults, i evitant que familiars es vegen obligats a dur-los en cotxe. Una mesura que, a banda dels beneficis ambientals i de la reducció del trànsit i els riscos que comporta, ajudaria a les famílies a conciliar millor vida personal i laboral. La tercera acció local de la que s’està estudiant l’aplicació, seria la creació en Canals de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i d’un pla de substitució dels vehicles municipals per altres híbrids i elèctrics a mesura que aquests vagen finalitzant la seua vida útil.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  1.100 participants a Xàtiva en la 11a Cursa Solidària per les persones amb diversitat funcional

Durant la reunió Joan Carles Pérez va afirmar que “aquests projectes són necessaris per adaptar el nostre poble al que ens depara el futur i millorar l’economia local” mentre que Mai Castells va assegurar que “l’actual equip de govern i el pacte quatripartit han apostat des del primer moment per la millora de la qualitat de vida de la gent del poble”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here