Canals ultima la instal·lació de l’Arxiu Municipal al soterrani del Centre Cultural ‘Ca Don José’

0
905
L'Arxiu Municipal estrena instal·lacions
L’Arxiu Municipal estrena instal·lacions

L’Arxiu Municipal de Canals situat als soterranis de l’edifici Centre Cultural Ca Don José a punt per obrir les portes. Després dels treballs duts a terme per la Regidoria de Cultura des de fa mesos en els dos soterranis del Centre Cultural, i especialment en el segon soterrani, on s’han instal·lat desenes de metres d’estanteries i un moble modular compacte per a l’emmagatzematge professional de els documents que conformen la infraestructura de l’arxiu.

El primer soterrani s’ha destinat per arxivar la documentació del Departament d’Urbanisme i en el segon està duent-se a terme la resta de documentació que ha generat l’Ajuntament i tots els seus departaments com la policia, la Tresoreria, Registre, etc. A més de tota la informació l’arxiu també recull tot el fons editorial de l’Ajuntament, s’han arxivat tots els BIMs (Butlletí d’Informació Municipal) des de l’any 1983, que al mateix temps s’han escanejat i estan disponibles a la web de l’Ajuntament, www .canals.es, com també tots els llibres de Festes Patronals de Canals.

D’això en llibres hi ha un estoc des de 1986 fins a l’actualitat, disponible per als veïns que es col·leccionen aquesta apreciada obra per si els falta algun volum per completar la seua col·lecció puga aconseguir sol·licitant-ho en el mateix Centre Cultural Ca Don José. A més, dins del catàleg editorial de l’Ajuntament també estan emmagatzemats totes les publicacions fetes per l’Ajuntament de Canals en els últims 30 anys, d’autors com Alfons Vila, Ramon Arnau o Francesc Bru, entre d’altres. Finalment i molt important, l‘Arxiu Municipal està recollint i conservant tota la documentació històrica municipal a partir dels anys 40 i també tota aquella que es va poder salvar durant la Guerra Civil, la qual inclou documents i informacions municipals des del segle XIX. L’Arxiu Municipal constitueix un ric patrimoni bibliogràfic i històric municipal que està regidoria s’ha proposat conservar i ampliar, com es mereix la nostra població i com a valor consultiu per als nostres veïns.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Els Ajuntament de Canals i l’Alcúdia de Crespins treballem conjuntament per rebaixar el cànon d’abocaments

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here