Canals substitueix l’arbrat del CEIP Calixt III per garantir la seguretat

0
867
La mesura ha estat acordada amb el centre i l'AMPA

Les regidories de Serveis Municipals i Educació treballen conjuntament en un pla per a reemplaçar els arbres per tal d’assegurar el bon estat de la zona d’esplai

Canals substituirà els arbres del CEIP Calixt III, iniciativa que es durà a terme després de la consulta amb l’AMPA i la direcció del centre. La proposta va començar a plasmar-se el passat Nadal quan es van retirar tres arbres casuarina que suposaven un risc per a la seguretat dels alumnes a causa de la feblesa que patien. Aquesta primera fase forma part del projecte de 4 anys de durada que les regidories han dissenyat, i en el qual aniran canviant-se els arbres perillosos de manera gradual perquè es puga conservar la frescor essencial que aporta la vegetació a la zona.

En la primera de les quatre fases, a més a més, s’ha procedit a la plantació de 14 nous arbres entre carrasques, lledoners, roures valencians, garroferes, anouers, ametllers, tarongers, pruners i molts altres tipus. Amb açò, a banda d’aconseguir mantenir un òptim estat de l’espai amb arbres segurs i que proveeixen l’ombra necessària al col·legi, també s’han creat tres zones d’arbrat on els alumnes aprendran de forma pràctica i directa quins són els tipus d’arbres i fruites que es poden trobar a la zona mediterrània.

Aquesta acció ha anat acompanyada de la instal·lació de reg per degoteig per a assegurar el creixement i alimentació adequat de les distintes espècies, així com també la protecció dels troncs en el pati dels més menuts.

Per a Mai Castells, regidora delegada de Serveis Municipals, i Ricardo Requena, regidor d’Educació i alcalde de Canals, es tracta d’una nova acció encaminada no solament a la millora de les zones verdes del poble sinó també i sobretot, a l’objectiu de millorar i condicionar adequadament els centres escolars públics que depenen de l’Ajuntament de Canals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here