L’Ajuntament de Canals rebaixa en un 26% la taxa del Consorci de Residus

0
1093
Ajuntament de Canals

Els veïns de Canals veuran com la seua facturca es redueix en 21 euros, passant de 80 a 59 euros la taxa del fem que han de pagar

21 euros menys, una rebaixa de 80 a 59 euros, o el que és el mateix, un 26,25% és la rebaixa que veuran en el seu rebut de la taxa del fem els veïns de Canals. Així ho ha confirmat el gerent del Consorci per a la gestió de Residus, Sergi Pérez, una reducció que, seghons explica, ha estat possibles gràcies, entre d’altres, a l’actualització del padró municipal per part de la Diputació de València.

En concret, com ha explicat Pérez, a Canals «hi havia unitats fiscals al disseminat o obres de nova construcció que encara no hi estaven registrades al padró». Però amb aquesta actualització, al voltant de 1.000 noves unitats fiscals començaran a pagar les taxes, el que ha suposat que la quantitat que s’ha de pagar quede repartida entre més habitatges, a l’hora que permet que la carrega siga menor. «Amb aquest ajust del padró la taxa queda més repartida. Una taxa amb la qual financiem el tractament del fem que generem».

El gerent del COR, apunta que es pot crear certa alarma en les noves unitats fiscals que aquest any comencen a pagar, recorda que «des de l’ajuntament de Canals s’està fent una gran tasca perquè tots paguem una tributació més justa», i assenyala que potser «hi ha alguna referència cadastral que no estiga correcta», per això «demanem paciència a la gent» i assenyala que en cas de dubte o equivocació «es pot acudir a l’ajuntament a emplenar una reclamació».

Cal recordar que la taxa cobreix els serveis de transferència, el transport a la planta, el tractament, la valorització i eliminació dels residus. La prestació d’aquests serveis comporta un cost per al ciutadà que es materialitza en la taxa. Abans, l’ajuntament s’encarregava de tot el procés, però des de fa uns anys les competències han passat al Consorci. Per això, no hi ha una nova taxa, sinó que es desplega en dues.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí