Canals protegirà les façanes de la plaça Major de les flames de la foguera de Sant Antoni

0
650
Imatge de la pira monumental de Canals

Des de l’Ajuntament de Canals es destaca que “és necessari protegir les façanes així com assegurar la continuïtat de la foguera en eixa ubicació”

Les façanes de les cases de la plaça major de Canals seran objecte de protecció de les flames de la foguera de Sant Antoni que es crema a aquest indret cada 16 de gener. El projecte, amb què s’està treballant des de fa un any, té un cost de prop de 50.000 euros, dels quals l’Ajuntament de Canals comptarà amb la col·laboració de 20.000 euros de la Diputació de València, després de la petició al Patronat de Turisme i Presidència, una vegada es va concedir el títol de Festa d’Interés Turístic Nacional a les nostres festes patronals.

Es tracta d’una demanda que es realitza des de fa molts anys del veïnat de la plaça Major, i que finalment serà resolta, tal com es va acordar amb tots ells en diverses reunions al despatx d’Alcaldia en 2018. Aquesta intervenció, en què els departaments de Festes, Patrimoni i Urbanisme han format part, ajudarà a mantenir l’estat de les façanes dels edificis al voltant de la Foguera de Sant Antoni.

Per a l’alcalde de Canals, Ricardo Requena, “es tracta d’una demanda dels veïns de la plaça de l’Església que fa molt haguera d’haver-se posat solució i adaptar mesures de protecció pel bé dels edificis i de la Foguera, tal com la coneguem. Hem d’estar orgullosos de les nostres festes i del nostre patrimoni”.

El regidor d’Urbanisme i Patrimoni ha remarcat que “és necessari protegir les façanes així com assegurar la continuïtat de la foguera en eixa ubicació”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  S’incorporen les 7 primeres treballadores del Programa d’Integració per a la reactivació econòmica i social de Xàtiva

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here