Canals instal·larà el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics que serà gratuït

0
1118
Ajuntament de Canals.

L’IVACE subvenciona este primer punt de recàrrega elèctrica amb una ajuda de 9.275,20 euros d’un pressupost total de 14.030 euros que costarà la instal·lació pública

La Regidoria de Modernització de Canals ha anunciat que instal·larà punts de recàrrega per a cotxes elèctrics al municipi. Expliquen que esta instal·lació serà paulatina i que s’ampliarà segons la demanda. Per al primer punt de recàrrega s’ha rebut una subvenció, de la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’IVACE, que suposarà una ajuda de 9.275,20 € d’un pressupost total de 14.030 €.

Aquest primer punt de recàrrega que estarà ubicat al costat de l’aparcament de l’avinguda de Jaume I, a la part més pròxima al carrer del Mestre Serrano. L’Ajuntament explcia que s’ha triat aquesta ubicació perquè és una zona on es concentra un gran nombre d’habitatges i, per tant, de vehicles. Està previst començar la instal·lació de manera immediata, ja que haurà d’estar justificada abans del 20 de desembre d’enguany.

Com que no es disposa d’un preu públic ni d’una ordenança que regule aquest nou servei, en aquesta primera fase d’implantació dels punts de recàrrega s’emetran unes targetes que autoritzaran les persones a realitzar les recàrregues del seu vehicle de manera gratuïta. Per tant, el cost de les recàrregues l’assumirà l’Ajuntament.

Amb la nova zona de recàrrega l’Ajuntament de Canal preveu aconseguir una reducció de 2,92 tones d’emissions de CO2 d’un vehicle elèctric enfront d’un dièsel.

El regidor de Modernització, que ha gestionat aquesta subvenció, qualifica aquesta ajuda com «el començament d’un pla per dotar el nostre municipi d’infraestructures suficients per ajudar a reduir les emissions de CO2. Un pla ambiciós que a part d’aquests punts de recàrrega, s’està estudiant la possibilitat que les recàrregues puguen realitzar-se amb energies alternatives, principalment la solar. És una aposta per les energies renovables i servirà per donar facilitats als veïns de Canals que vulguen adquirir un vehicle elèctric».

El govern de Canals ha assegurat que està apostant decididament per facilitar als veïns l’adquisició de vehicles elèctrics. Així destaquen que en l’impost de vehicles ja s’ha bonificat el rebut dels vehicles amb motor exclusivament elèctric en un 75%, i dels vehicles híbrids que funcionen amb derivats del petroli junt amb motor elèctric en un 50%.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí