Canals organitzarà una jornada sobre el papa Borja Calixt III amb suport de Diputació

0
790
Maria Josep Amigó i Joan Carles Pérez
Maria Josep Amigó i Joan Carles Pérez

L’Ajuntament de Canals està organitzant unes jornades sobre la figura del papa Borja Calixt III, nascut a la localitat, jornades per a les quals es comptarà amb el suport de Diputació de València. L’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez, a més a més també ha sol·licitat a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, que la localitat de la Costera siga inclosa en la Ruta Borja, al costat de municipis com Xàtiva o Gandia.

Amigó, ha rebut a l’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez, qui li ha traslladat les necessitats del seu municipi i els projectes que volen dur a terme, entre els quals destaca la promoció del municipi de Canals com a poble dels papes Borja.

La vicepresidenta ha explicat que “es tracta d’un projecte il·lusionant perquè cerca posar en valor la figura del papa Calixt III a través d’unes jornades que se celebrarien a l’octubre o novembre”. Amigó també ha mostrat la seua predisposició al fet que Canals entre a formar part de la Ruta dels Borja.

L’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez, ha assenyalat que “volem celebrar aquestes jornades per a reivindicar la figura de Calixt III, que ha sigut molt maltractada per la història i per les trames que s’han escrit entorn de la seua figura”.

L’alcalde del municipi ha indicat que Calixt III va nàixer a Canals, “i per açò considerem que és fonamental que el nostre municipi col·labore en els projectes que s’estan duent a terme en altres municipis com Xàtiva o Gandia. Per açò ens agradaria formar part de la ruta i que el nostre municipi es converteix en un lloc clau de la visita”.

Escola d’adults de Canals

L’alcalde també ha traslladat a la vicepresidenta altres necessitats de la població, entre elles una ajuda econòmica per a la substitució d’un professor que es jubila de l’Escola d’Adults del municipi, “ja que en l’ajuntament no podem assumir els costos econòmics que suposa”. Amigó ha comentat que des de la Corporació estudiaran la manera de proporcionar una solució.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí