Canals modifica les ordenances fiscals bonificant la creació d’ocupació i apostant per la progressivitat

0
635
Ajuntament de Canals
Ajuntament de Canals

L’Ajuntament de Canals ha aprovat en el ple una modificació de les ordenances que regulen els impostos de béns inmobles, vehicles, plusvàlua i l’impost d’activitats econòmiques.

La modificació, segons paraules del regidor d’Hisenda, Toni Orea, «obeeix a una doble necessitat, per una banda, actualitzar ordenances que no es modificaven des de feia 20 anys i per l’altra introduir mesures socials i mediambientals«.

A més en esta redistribució d’impostos es vol garantir, segons continuava dient el regidor que «les arques municipals puguen fer front pròximament a obligacions heretades del govern del Partit Popular, per les que l’Ajuntament de Canals caldrà de pagar uns 720.00 euros”.

Toni Orea afirmava que “la modificació de les ordenances s’han dut a cap aplicant el principi de progressivitat, amb la qual cosa, el que més té més paga”.

Des de la regidoria d´hisenda de l’Ajuntament de Canals, s’afirma que “ la modificació no suposarà una pujada de la contribució ( el IBI ) per a les vivendes, aquestes continuaran pagant com fins ara per este tribut” .

“El que si que s’han introduït “, continuava dient Toni Orea, són un gran nombre de bonificacions importants, com és, la de fins un 50% per a les empreses o comerços que creen ocupació, o la d’un 25% per a les famílies que invertisquen en energies renovables i una bonificació de fins el 80% per aquelles associacions que tinguen la declaració d’interés o utilitat municipal, que afectarà principalment a les societats musicals, a les bandes de música de la localitat, complint així una de les exigències llargament demandades per les bandes de la localitat”.

En quant a l’impost sobre els vehicles, es bonificarà des de l’Ajuntament de Canals als que menys contaminen, així per primera vegada s’introdueixen els vehicles híbrids i elèctrics que podran aprofitar-se d’un estalvi del 50 al 75%.

Les famílies també gaudiran d’una bonificació del 50% en l’impost de la plusvàlua, quan es transmeta per herència o donació de pares a fills la vivenda habitual.

Per últim en quant al IAE ( impost d’activitats econòmiques ), aquest impost ha estat actualitzat perquè segons afirmava Orea, “feia més de 30 anys que este tribut no variava, un tribut que sols afecta a aquelles empreses que tenen uns ingressos superiors a 1 milió d’euros i que en Canals principalment són les entitats bancàries que veuran incrementada la seua contribució a les arques municipals”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here