Canals encén esta nit la Foguera de Sant Antoni, considerada la més gran del món

0
2293
Imatge de la Foguera de Sant Antoni de Canals

La foguera, que compta amb uns 20 metres d’alçada i unes 150 tones de llenya, es cremarà a partir de les 21h donant inici als dies grans de les festes de Canals

Avui a les nou de la nit es botarà foc a la Foguera de Sant Antoni de Canals, considerada amb la seua vintena de metres d’alçada com la més gran del món. Amb esta encesa es donarà inici a les celebracions centrals del patró de la localitat durant els pròxims dies.

La construcció de la foguera es va iniciar, la mitjanit del 8 de desembre, dia de la Puríssima, amb l’entrada de la ‘Primera Soca’ amb la participació de centenars de persones, que continua amb la càrrega durant els següents dies de la llenya que serà cremada.

És el dia 1 de gener quan comença el muntatge de la foguera pròpiament dit que durarà fins el dia 13, donant-li la seua forma cònica, revestida de branques amb fulles de pi i rematada amb branques de taronger. Es calcula que en total són al voltant de 150 tones de llenya les que es cremaran esta nit.

La foguera cremarà durant tota la nit fins consumir-se en un munt de brases gegantí que molts veïns aprofiten per torrar la carn de l’esmorzar del dia de Sant Antoni.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here