Canals celebra la declaració de les Festes de Sant Antoni com a d’Interés Turístic Nacional

0
2573
A l'acte de celebració va assistir el president de la Diputació de València

La regidora de Fira i Festes de l’Ajuntament de Canals va explicar a tots els assistents com ha sigut el treball d’aquestos darrers tres anys

Este dijous el Centre Cultural Papa Calixt III va collir la celebració dels veïns del reconeixement de la seua festa gran de Sant Antoni Abat com a Festes d’Interés Turístic Nacional.

D’una manera especial, van estar convidats les Festeres de Gràcia i els Festers dels últims deu anys, tots aquells que han celebrat la festa mentre ha estat reconeguda Festa d’Interés Turístic Autonòmic. A més, la Diputació de València va voler estar present en aquest esdeveniment i ho va fer amb la presència del President de la Diputació, Toni Gaspar, i la Diputada de Turisme, Pilar Moncho.

Aquest acte va tenir com a eix central el vídeo en el que se celebra i es promociona el reconeixement d’Interés Turístic Nacional a les Festes i el documental més extens que mostra cada detall dels tres dies de festa.

Celia Ibáñez, regidora de Fira i Festes de l’Ajuntament, va explicar a tots els assistents com ha sigut el treball d’aquestos darrers tres anys, des de que ella està al front d’aquesta Regidoria, fins arribar a rebre la confirmació de la Festa d’Interés Turístic Nacional.

Entre els parlaments, Toni Gaspar, President de la Diputació, va sorprendre a tots els assistents ja que ell també es va mostrar orgullós per aquest nomenament de les Festes que ell coneix personalment i que ha celebrat durant molts anys a Canals. Va dir que les canalines i canalins «ho teniu, ho sentiu i ho heu de mantenir», per això, va felicitar a tot el poble i va animar «a fer vibrar tota la província perquè aquesta és la festa més gran i ja siguem Festa d’Interés Turístic Nacional».

Per un altre costat, la Diputada de Turisme, Pilar Moncho, va felicitar a tot els assistents, als membres de l’Ajuntament que han treballat intensament amb il·lusió per aconseguir aquest reconeixement. A més, va afirmar que «Canals té al seu costat a la Diputació per donar-li nom a la nostra festa».

Ricardo Requena, Alcalde de Canals, va concloure els parlaments felicitant a totes les canalines i canalins perquè, com bé va dir, «aquest reconeixement és de tots i per això estem d’enhorabona, però ara la nostra festa ja no és sols nostra perquè aquest reconeixement ens compromet a compartir i obrir la nostra festa encara més».

L’acte va concloure amb el vítol de tots els assistents i amb les pastes típiques de la festa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí