La campanya de vigilància i de velocitat de Sagunt se salda amb 512 infracions greus

0
1126
La Policia Local ha realitzat controls durant sis setmanes en l'estiu

S’han realitzat 47 controls específics de velocitat, amb un total de 78 hores de treball, en les quals s’han controlat aproximadament uns 3.000 vehicles

Un total de 512 infraccions greus és el balanç de la campanya ‘Campanya de vigilància i de velocitat’ impulsada per les seccions de Trànsit i Platges de la Policia Local de Sagunt, duta a terme durant sis setmanes de la campanya estiva.

Així, s’han realitzat 47 controls específics de velocitat, amb un total de 78 hores de treball, en les quals s’han controlat aproximadament uns 3.000 vehicles.

D’esta manera, s’han registrat 512 infraccions en total, de les quals 7 han sigut sancionades amb 500 euros i la retirada de 6 punts del carnet. Un total de 31, sancionades amb 400 euros i 4 punts i 147 amb una multa de 300 euros i la retirada de 2 punts. Les més nombroses han ascendit a 327 infraccions, sancionades amb 100 euros cadascuna, però sense la retirada de punts. No obstant això, els conductors multats han pogut abonar la meitat del càrrec dins del termini de 20 dies des de la notificació de la sanció. Ressaltar, també, que no s’han detectat infraccions molt greus, ni presumptes delictes contra la Seguretat Vial per excés de velocitat en el transcurs de la campanya.

Destacar, finalment, que el marge manejat pels agents per a la correcció d’infraccions ha sigut almenys de 20 km/h per sobre de la velocitat de limitació, és a dir en vies de limitades a 50 km/h s’han estat corregit infraccions de velocitat per sobre dels 70 Km/h.

El regidor de Policia Local, Enric Ariño, ha explicat que el departament de Policia Local fa controls en el municipi per a millorar la seguretat vial. Per eixe motiu s’ha engegat la ‘Campanya de vigilància i de velocitat’ per a “conscienciar als ciutadans que a una determinada velocitat un accident és més perillós que a una altra”. A més, ha incidit que “l’objectiu no és sancionar, sinó conscienciar a la ciutadania de la necessitat de complir les normes que hi ha”.

La velocitat, ja siga excessiva (per sobre dels límits establits) o inadequada (dins dels límits però sense ajustar-se a les condicions de la via, el vehicle o el conductor), és un problema de seguretat vial en molts països segons determina el Fòrum Internacional de Transports (FIT), dependent de l’Organització per a la Cooperació i Desenvolupament (OCDE).

Per tant, la velocitat excessiva o inadequada és el component fonamental que determina la major o menor incidència en la sinistralitat vial, la gravetat i el grau de lesió de les víctimes en cas d’accident de trànsit. En 2017 (últim any amb dades consolidades) 400 persones van morir en les carreteres i vies urbanes en accidents en els quals la velocitat va ser un dels factors concurrents.

L’OCDE, en el seu últim informe ‘Velocitat i risc d’accident’ va confirmar que el risc de defunció d’un vianant atropellat es multiplica per 5 quan la velocitat d’impacte passa de 30 km/h a 50 km/h i que, en vies interurbanes, una reducció de la velocitat mitjana de 5 km/h produïx un descens dels accidents mortals en un 28%.

Este informe recomana reduir la velocitat de circulació per a disminuir els accidents i les víctimes i proposa un límit de 70 km/h en les carreteres sense mitjana de separació entre els dos sentits pel risc de xoc frontal; a 50 km/h en zones urbanes amb interseccions i risc elevat de col·lisions laterals i en àrees urbanes residencials, on els vehicles compartixen espai amb els usuaris vulnerables.

Així mateix, segons s’arreplega en l’estudi ‘El perquè dels radars: efectivitat dels radars com a mesura de control de velocitat’, del Grup de Recerca Facthum.lab de la Universitat de València: “La velocitat excessiva reduïx el temps de reacció, dificulta el control del vehicle i la rectificació de la trajectòria, augmenta l’agressivitat i l’estrés del conductor i altera el funcionament sensorial (disminuint el camp visual) i el fisiològic (augmentant el nivell de fatiga)”.

A més, segons la Direcció general de Mobilitat i Transport de la Comissió Europea, la velocitat és un factor determinant en el 30% dels accidents mortals i l’excés de la mateixa augmenta tant el risc de patir accidents com la probabilitat de patir lesions de caràcter greu i fins i tot morir.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí