Es presenta la campanya de promoció turística de la comarca del Camp de Morvedre

0
1951
Foto de família dels representants dels municipis del projecte

En unitat d’acció, corporacions i agents socioeconòmics conjuminen esforç per a donar recursos a la comarca

Sota el lema ‘S’alça el teló: L’espectacle en primera fila’, un centenar de representants públics i agents turístics i socioeconòmics de la comarca es van reunir la vesprada del 19 de novembre en un fòrum celebrat en l’espai museístic de la Via del Pòrtic, a Sagunt, amb motiu de la presentació oficial d’una campanya de promoció d’esta comarca. El Camp de Morvedre impulsarà així un pla estratègic per unir les forces de tots els municipis, amb independència de la seua grandària, per aglutinar les fortaleses d’una comarca.

La benvinguda i presentació va ser a càrrec de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt i delegada del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre, Natalia Antonino, qui va qualificar la trobada d’ahir com “un altre esglaó més superat per la unitat i la voluntat de tots per a situar la comarca El Camp de Morvedre on es mereix”.

A més, ha destacat la situació estratègica “per la seua proximitat amb les grans ciutats i la seua fàcil accessibilitat, la qual cosa li permet oferir tot tipus de recursos turístics per a gaudir d’experiències durant tot l’any, amb un bon clima i gent hospitalària”.

Després de la intervenció de Natalia Antonio, va prendre la paraula Noelia Ribagorda, gerent del Pla, per a assegurar que esta campanya, encara pilotada per Sagunt com a eix central pel seu atractiu turístic i renom internacional, “arriba per a fer comarca amb tots els agents units gràcies al suport d’este pla estratègic i continuista”.

Posteriorment, va tindre lloc una taula redona davall el lema ‘Camp de Morvedre: Un producte turístic d’alt valor competitiu’ amb la participació de José Luis Soler, de Servitur (Turisme Comunitat Valenciana); Teresa Lacruz, de DAU Arquitectes i Gema Jover, en nom de MonoDestudio, on es van analitzar els punts a millorar, les sinergies que es van a establir entre tots i van detallar accions i enclavaments i infraestructures com, per exemple, la via verda de Ojos Negros, que es donarà a conéixer per ser única i diferencial en tot l’Estat, segons expliquen des de l’organització del pla turístic.

Per a aprofundir en les possibilitats que este entorn i tot l’atractiu que els seus municipis poden oferir al món en l’àmbit online i internet, es va obrir una taula de debat amb el títol: ‘Camp de Morvedre: Una comarca oberta a un món 2.0.’. En esta, Jaime Pire, director creatiu en el món de la comunicació, i responsable de Copilot Estudie; Raúl González, responsable de Basic Films; Salvador Benaige referent en el sector, Insyde; i Andrés García, de Setembre, una empresa local i estatal, van reconéixer la necessitat de donar major visibilitat en xarxes, en cercadors i en definitiva en el món en línia a la marca ‘Camp de Morvedre’.

Van coincidir a destacar que és fonamental posar en valor la diferenciació que té la comarca i, per tant, seran eixos punts els que es van a treballar en el 2.0, però també en les guies físiques que compren els milers de turistes que visiten València diàriament i no troben en les seues pàgines llocs únics a la Comunitat Valenciana i que es troben en esta comarca. Per a aconseguir-ho, van indicar que és necessària la implicació públic/privada de manera que dels 5’5 milions de persones que han cercat en Google la paraula ‘Sagunt’ puguen fer-ho també per a ‘Camp de Morvedre’, que sempre anirà de la mà de la capital de la comarca sumant forces.

El tancament de les ponències ha sigut a càrrec de Pepe Gil, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sagunt, qui va agrair el treball de tots els que han fet possible la iniciativa “que fa comarca i demostra el nostre potencial turístic, històric i cultural”.

La campanya es desenvoluparà en l’àmbit estatal amb importants accions per a afermar els nombrosos turistes procedents fonamentalment del País Basc, Aragó i Madrid. A més, guanyar a uns altres d’altres comunitats autònomes, amb actuacions que s’estendran fins a finals d’any. L’objectiu proposat és augmentar un 15 % els visitants durant els pròxims tres anys, a raó de un 5 % anual.

La campanya es fonamenta en tres segments turístics prioritaris que, al costat del cluster turístic cultural de Sagunt com a eix central, conformen una destinació turística única. A més del patrimoni històric cultural de Sagunt es potenciaran els productes de naturalesa com el senderisme, les rutes a cavall, el cicloturisme o el birdwatching entre uns altres, productes gastronòmics i productes d’activitats esportives en el litoral

Banyada pel mar Mediterrani, El Camp de Morvedre, s’erigix com una de les marques turístiques a escala mundial, flanquejat pel Parc Natural Serra Calderona, l’Alt Palància i les platges obertes d’arena fina i dunes amb gran riquesa natural i històrica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí