Campanya de sensibilització i prevenció del consum d’alcohol en les Falles de Xàtiva

0
5897
La iniciativa està impulsada pel CJX i la UPCCA.

La iniciativa, impulsada pel CJX i la UPCC, recorda que l’abús d’alcohol deriva en problemes de salut pública i convivència importants

El Consell de la Joventut de Xàtiva (CJX), junt amb la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) de la Regidoria de Sanitat i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva, en col·laboració amb la Regidoria de Falles, inicia l’actuació preventiva per als dies de Falles.

Els estudis sobre addiccions indiquen que predomina la ingesta d’alcohol sobre altres substàncies, i cal recordar que l’abús d’alcohol deriva en problemes de salut pública i convivència importants.

Donat açò, la Regidoria de Polítiques Saludables, encapçalada per la UPCCA, ha marcat com a objectiu la prevenció de les addiccions en la població, i per a poder realitzar aquesta tasca és necessària la col·laboració ciutadana.

I és que és en aquests moments de festes, especialment les Falles, quan el consum abusiu d’alcohol augmenta perillosament, a més de ser l’inici del consum d’altres drogues per a les persones més joves.

Així, davant la imminent festa fallera, el Consell de la Joventut de Xàtiva ha fet arribar als casals de totes les comissions falleres els cartells de la campanya on apareixen els principals missatges sobre com gaudir de les festes sent responsables amb el consum d’alcohol i altres substàncies, i amb els nostres conciutadans. Per part de la UPCCA es farà arribar diferents fullets informatius sobre els riscos del consum de substàncies amb consells per tal de protegir el millor possible la salut durant les festes.

Aquesta campanya pretén transmetre indicacions bàsiques tal com anar amb cura quan fem ús de petards i alcohol, respectar la diversitat, mantindre relacions sexuals segures, reciclar o mantindre uns nivells d’higiene tant acústica com de l’entorn raonables.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí