El Camp de Morvedre rebrà 600.000 euros de Diputació per a la restauració del seu patrimoni

0
1327
Imatge d'una visita d'Emili Altur al Castell de Sagunt

Es realitzaran actuacions com la rehabilitació interior de la Torre del Senyor de la Vila, a Benavites, o la intervenció d’urgència del castell de Petrés

La comarca del Camp de Morvedre rebrà un total de 615.540 euros en concepte de les Ajudes per a la restauració del patrimoni de la Diputació de València, les quals han sigut presentades per part de la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur. Tots dos van coincidir que per al nou equip de govern és una prioritat la conservació del patrimoni “que és de tots”, a més de presentar una inversió bianual que beneficiarà a 14 béns històrics i culturals de 9 pobles de la comarca.

Es tracta de diverses línies d’ajuda per a obres de restauració i conservació de béns immobles amb valor històric, artístic o d’interès local. En el cas del Camp de Morvedre, l’ajuda ascendeix a 460.362 euros per a projectes públics i altres 50.000 euros per a projectes privats. A més, una altra de les partides ha sigut destinada, amb un pressupost de 50.000 euros per a ajuntaments i 16.065 euros per a entitats privades, a obres de condicionament, millora o conservació d’immobles destinats a activitats musicals. Mentre que s’ha habilitat una línia de subvencions per a la restauració de patrimoni de béns mobles de titularitat pública.

“Un total de 9 municipis rebran aquestes ajudes que s’han adjudicat seguint criteris tècnics, a través de barems transparents i objectius”, ha destacat la vicepresidenta. Amigó ha incidit en l’autonomia dels pobles i ciutats, “posat que és cada ajuntament qui sol·licita les ajudes i decideix quins projectes són els més necessaris per als seus veïns i veïnes”, a més d’en els criteris tècnics i objectius que han seguit per a atorgar les subvencions.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Diputació de València potencia el Consorcio del Consell de l'Horta

Castells, teles i centres de música

Per a aquesta nova convocatòria, com s’ha dit, la institució ha augmentat el pressupost un 30% més respecte a anteriors corporacions. En total, 248 projectes que recorren totes les comarques valencianes i que, en el Camp de Morvedre inclouen actuacions com la rehabilitació interior de la Torre del Senyor de la Vila, a Benavites, o la intervenció d’urgència del castell de Petrés. En el cas de la línia destinada al patrimoni de béns mobles, la corporació finançarà restauracions com la de la tela ‘El baptisme de Jesús’, a Algar de Palància, o la taula d’escriptori i butaca de l’expresident Juan Negrín, a Nàquera.

A més, la tercera línia de subvencions, destinada a la restauració d’immobles musicals, cobrirà el condicionament del saló d’actes de la Joventut Musical Verge de l’Estel, a Gilet, o la intervenció en l’edifici municipal de la societat musical de Petrés.

En concret, els 9 municipis del Camp de Morvedre percebran un total de 615.540 euros. Per localitats l’assignació serà la següent:

Alfara de la Baronia: 48.677 euros.

Algar de Palancia: 4.114 euros.

Benavites: 104.000 euros.

Benifairó de les Valls: 92.000 euros.

Gilet: 16.065 euros.

Petrés: 115.685 euros.

Quart de les Valls: 50.000 euros.

Sagunt: 135.000 euros.

Torres Torres: 50.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here