Caixa Ontinyent estudia recuperar el seu Mont de pietat 53 anys després per a empenyorar joies


0
1179
Imatge de l'assemblea de dimarts

L’entitat financera va oferir aquest servei des de la seua fundació en 1884 fins a 1964, que facilita el préstec de diners

Caixa Ontinyent estudia recuperar enguany el seu Mont de pietat, servei financer que servia per a concedir préstecs ràpids amb l’empenyorament de joies. Des de l’entitat financera expliquen que, amb els resultats positius de 2016, amb un increment del 24% dels beneficis, es pot permetre l’impuls a l’obra social que incrementaria notablement el seu pressupost a 1,7 milions (un 47,4% més que en l’exercici anterior).

Entre les propostes més destacades estaria la constitució de la Fundació Caixa Ontinyent per a la gestió d’activitats d’inserció social i laboral, que inclou la creació d’aquest Mont de pietat 53 anys després.

El funcionament d’un mont de pietat consisteix a oferir un crèdit a canvi de joies, normalment sense avals, ni estudis de solvència, ni garanties addicionals, ni justificació de destinació. El procés del préstec sol ser ràpid: el client acudeix al Mont de pietat amb la joia que vol empenyorar, aquesta és taxada pels experts, si el client està d’acord diposita l’objecte i rep el certificat de taxació i els diners amb el qual ha sigut valorat. La joia es pot recuperar normalment durant un període de 12 mesos (encara que són renovables) pagant un interès fixat en els estatuts del Mont de Pietat. Si la joia no és recuperada aquesta se subhasta, prèvia comunicació a l’amo.

Dins de l’obra social, a més del Mont de Pietat, Caixa Ontinyent preveu també potenciar el Campus d’Ontinyent, a través de la Fundació Universitària Vall d’Albaida; el Centre social Caixa Ontinyent, amb l’estudi de la possibilitat d’habilitar un edifici en el carrer Major d’Ontinyent, propietat de la Caixa, per a destinar-ho a seu de la Fundació i activitats d’altres col·lectius locals; i altres accions locals com l’ampliació de l’Escola Infantil d’Aielo de Malferit, el Centre d’Atenció a Víctimes del Delicte de Xàtiva, el Centre de Dia de Salut Mental d’Ontinyent, o el Centre d’Alzheimer d’Albaida, a realitzar en col·laboració amb l’els ajuntaments i altres institucions.

Comptes

L’anunci de projectes de l’obra social de Caixa Ontinyent es va realitzar durant l’Assemblea General Ordinària celebrada aquest dimarts, amb una assistència del 83% dels seus consellers generals (45 dels 54 membres). En aquesta es va fer balanç de gestió dels primers mesos de l’any, així a 30-04-2017 el benefici net se situa en 1,9 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 16,37% sobre el mateix període de l’any anterior.

En la mateixa assemblea també es va aprovar el balanç de 2016, que ja va avançar l’aprovació del Consell d’Administració, i que reflecteix un benefici net de 5,7 milions d’euros, un 24,21% superior al de 2015. Aquest benefici, abans de sanejaments i dotacions, és de 19,4 milions d’euros, que queda en 7,4 milions d’euros després de les provisions pertinents. Després del pagament d’impostos, als quals es destina 1,7 milions d’euros, el benefici net se situa en 5,7 milions d’euros.

La distribució d’aquests beneficis eleva el nivell de capitalització de l’entitat (en destinar-se 4,5 milions d’euros a reserves) i potencia les accions de la seua obra social (a les quals es destinen 1,2 milions d’euros). El capital CET1 se situa en el 14,39% i el capital total en el 14,44%, en tant la morositat s’ha reduït al 10,64% i s’ha incrementat la cobertura fins al 76,61%.

Renovació tecnològica

En l’assemblea es va posar l’accent en el seu projecte de renovació tecnològica, que estarà totalment implantat a l’octubre i que comporta canvis i millores en equips, comunicacions, aplicacions i programes. L’objectiu és ampliar els canals de relació, mantenint la xarxa d’oficines i potenciant, al mateix temps, el tracte directe amb la clientela, la qual cosa li permetrà ampliar la seua oferta de serveis mantenint-se en l’avantguarda de la nova realitat digital.

A més, abordarà com a eix d’actuació l’increment de productes i serveis per a famílies i pimes, especialment quant a l’accessibilitat a l’oferta del crèdit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here