Caixa Ontinyent pateix una davallada de vora el 23% dels seus beneficis en l’any de la pandèmia, tot i així «millora les expectatives»

0
1139
Imatge de l'Assemblea General de Caixa Ontinyent celebrada aquest dimarts.

L’Assemblea General de Caixa Ontinyent elegeix els nous membres del Consell d’Administració i culmina el procés de renovació parcial dels consellers

Caixa Ontinyent va tindre l’any 2020 un resultat de 4,5 milions d’euros de beneficis després d’impostos, una xifra que suposa un 22,74% menys que l’exercici de 2019. No obstant des de l’entitat financera apunten que aquest és un resultat en l’any de la Covid-19 que «millora les expectatives d’un exercici tan atípic malgrat destinar 4,4 milions d’euros a sanejaments i provisions, majoritàriament en previsió d’efectes futurs de la pandèmia».

Els resultats han sigut aprovats per l’Assemblea General de Caixa Ontinyent, i aquests beneficis, que en línia amb les recomanacions dels supervisors es destinaran íntegrament a reserves, situen el nivell de capital CET1 en el 14,38% a 31-12-2020 (actualment 14,72%), molt per damunt de l’exigit pel Banc d’Espanya. La morositat es manté en el 3,53%, molt similar a la de l’any anterior, amb una cobertura del 158,80%.

Però a més a més Caixa Ontinyent destaca que en 2020 va incrementar més del 21% la concessió de préstecs i crèdits, «en contrast amb l’alentiment de l’economia per la pandèmia que ha provocat una reducció del comerç i, conseqüentment, del finançament d’aquestes operacions, prou notable en el comerç interior i, en menor mesura, en el comerç exterior». Així durant l’any, Caixa Ontinyent va finançar operacions per 269 milions d’euros.

Renovació parcial dels òrgans de govern

En la mateixa Assemblea General es van finalitzar el procés de renovació dels seus consellers, segons marca la normativa, que ho estipula en tres anys.

D’aquesta forma al Consell d’Administració es renoven 4 dels 9 llocs que el componen, incorporant-se Santiago Aniceto i Immaculada Portero com a independents, i Leticia Prats i Mariola Rico com a conselleres generals. En la Comissió de Control es renoven 3 dels 4 llocs que la componen, repetint com a independent María José Molina i incorporant-se com a consellers generals Jorge Galiana i Juan-Roberto Llin.

Els nous membres elegits per l’Assemblea General s’incorporaran als seus respectius òrgans quan el seu nomenament siga inscrit en el Registre Oficial d’Alts Càrrecs del Banc d’Espanya, previsiblement durant el mes de juny.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí